18.12.2013 12:17

Λάμπες οικονομίας στους κόμβους

Η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στο πρόγραμμα «ενεργείν» γίνεται δίαυλος για μια αλλαγή που θα έπρεπε να είχε συμβεί προ καιρού. Με χρηματοδότηση από το ενεργειακό πρόγραμμα η Περιφέρεια θα αντικαταστήσει τις λάμπες στους περισσότερους από τους κόμβους του οδικού επαρχιακού δικτύου με λάμπες οικονομίας τύπου leb, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους από την κατανάλωση ρεύματος για το φωτισμό των κόμβων.
Από το ίδιο πρόγραμμα θα τοποθετηθούν και νέες αντλίες θερμότητας στο κτίριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να γίνει λιγότερο ενεργοβόρο.
Το στρατηγικό έργο με την ονομασία «ενεργείν» έχει ως στόχο την υλοποίηση πραγματικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ σε κτήρια, χώρους και εγκαταστάσεις του δημόσιου τομέα, καθώς και στην προετοιμασία στρατηγικών σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης ανά περιοχή ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ