25.11.2013 13:58

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε χρυσά τα διατηρητέα;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις ιδιοκτητών διατηρητέων κτιρίων και ιδιοκτητών κτιρίων που βρίσκονται σε διατηρητέους οικισμούς, των οποίων το κόστος επισκευής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, είναι δυσβάστακτο, αλλά και εξαιτίας της πολυνομοθεσίας και της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προχωρήσουν στην παραμικρή επισκευή.
Με αφορμή τα παραπάνω ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμούμε την οποία ζητά να μάθει:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον εξορθολογισμό του συνολικού πλαισίου που αφορά τα διατηρητέα ακίνητα;
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η θέσπιση του Συντελεστή Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς; Θα αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών διατηρητέων κτιρίων;
3. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ένταξης διατηρητέων κτιρίων και μνημείων, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες πολίτες και φορείς, στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-20120) ή σε άλλο Πρόγραμμα;

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ