11.12.2013 13:10

«Μια γουλιά κρασί» … Αριούσιος!

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΙΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Οι μεγάλες στιγμές στην προσέγγιση των δύο ακτών, των πληθυσμών τους και τη διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών, έρχονται για την ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ με βράβευση από μια από τις πιο εκλεκτές και ελιτίστικες λέσχες της μεγαλούπολης της Ιωνίας το «One Sip of Wine Club» που σε ελεύθερη μεταφραστική απόδοση σημαίνει «Μια γουλιά κρασί».
Ο ιδρυτής της Λέσχης,  γνωστός δικηγόρος της πόλης της Σμύρνης Erol Cakir, προσκάλεσε την ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. για την παρουσίαση των κρασιών της, σε ένα εξαιρετικά ενημερωμένο και ως εκ τούτου απαιτητικό κοινό, τα μέλη του club δηλαδή, που ανάμεσα τους περιλαμβάνονται καθηγητές οινολογίας, γευσιγνώστες και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, αλλά και εκλεκτά μέλη της κοινωνίας της Σμύρνης.
Έτσι τη μέρα του Αγίου Νικολάου, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, η ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. «άνοιξε πανιά» για την προώθηση των κρασιών της στην αγορά της Τουρκίας, μέσω Σμύρνης σε μια εκδήλωση προς τιμήν της, στο Roof Garden του πολυτελούς Ξενοδοχείου Kordon Pasaport, με θέα το φωτισμένο λιμάνι της Σμύρνης και κοινό άνω των σαράντα ατόμων.

Γευσιγνωσία και βράβευση
Οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν πέντε από τις ετικέτες των κρασιών της αμανίτικης εταιρείας, αποδίδοντας εύσημα σε όλα, δίνοντας πάντως μεγαλύτερη έμφαση στα κρασιά που φέρουν την ένδειξη «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χίος», επιβεβαιώνοντας έτσι την ποιότητα του Χιώτικου κρασιού.
Στην εκδήλωση προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό που αφορούσε τόσο την εταιρεία, τις εγκαταστάσεις της στην Αμανή και πιο ειδικά στον Εγρηγόρο και τους αμπελώνες της στην ευρύτερη περιοχή των Κουρουνίων, όσο και στιγμιότυπα από τη φύση και τη ζωή όλου του νησιού.
Κατ’ αυτό τον τρόπο όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν, όχι μόνο γεύση από τα κρασιά μας, αλλά και μία μικρή «γεύση» από τον τόπο μας, με στόχο τη φιλοδοξία, να μετατραπούν οι φίλοι του κρασιού και σε φίλους της Χίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εγκάρδιο χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. Δημήτρη Κεφάλα και ακολούθησε μια λιγόλογη, αλλά μεστή συναισθημάτων τοποθέτηση της αρχιτέκτονα Καλλιόπης Αμύγδαλου, η οποία ολοκληρώνει το διδακτορικό της σε Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και η οποία μίλησε για τη σχέση των δύο λαών και τις κοινές τους συνήθειες στην καλλιέργεια του κρασιού.
Ακολούθησε η παρουσίαση των κρασιών από τον οινολόγο της εταιρείας καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Γιώργο Κοτσερίδη, που στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων σχετικές με τις τεχνικές παραγωγής των κρασιών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Κεφάλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Πιτσιλό από την Πρόεδρο του Club κ. Sunduz .
Στην τιμητική αυτή βραδιά έδωσε το παρών η γραμματέας του Γεν. Προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Ιωάννα Σαμουηλίδου, εκπροσωπώντας τον Πρόξενο Θόδωρο Τσακίρη που απουσίαζε εκτός πόλης, τονίζοντας έτσι τη βαρύτητα που εμπεριέχουν παρόμοιες εκδηλώσεις στη σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και ανταλλαγών των δύο λαών.
Σύμφωνα με την πολιτική και τη φιλοσοφία της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ αναμένεται η διοργάνωση και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών σε πόλεις της γειτονικής χώρας με σκοπό την προώθηση του Χιώτικου Κρασιού, αλλά και γενικότερα της παρουσίας της Χίου στην ευρύτερη περιοχή.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ