17.12.2013 11:13

Μόνο τα εγκαίνια λείπουν...

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΑΤΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. Β. ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Αν δεν υπήρχαν τα σωματεία για να πιέσουν και αν ο Ν.Ο. Χίου δεν είχε εδώ και χρόνια κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους, σήμερα κανείς δεν θα ευχαριστούσε για την επιτυχή έκβαση της λειτουργίας του Ιωνικού με τον ατμό της ΔΕΗ.

Για να ακριβολογούμε, ο Οδ. Μαράτσος πήρε το θέμα του ατμού στην πλάτη του για να μπορεί σήμερα το Κολυμβητήριο να έχει θέρμανση και να μην αιμορραγούν οικονομικά τα ταμεία του Νομικού Προσώπου. Όλα τα άλλα που αναφέρονται στην επιστολή του προέδρου του Νομικού Προσώπου Β. Μυριαγκού είναι για... εσωτερική κατανάλωση.

Όλοι γνωρίζουν ποια ήταν η συμβολή της αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια. Άφησε μια σωλήνα παρατημένη για 20 χρόνια στην είσοδο του Ιωνικού για να αναμένει πότε και εάν θα συνδεθεί με το κολυμβητήριο.

Φυσικά οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα. Και η κρίση έφερε αποτέλεσμα διότι το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου δεν είχε πλέον χρήματα για πετρέλαιο.... Επομένως, σωστά έπραξε η αυτοδιοίκηση και διόρθωσε την μυωπία  και την έλλειψη στρατηγικής που είχε για το Ιωνικό την τελευταία 20ετία και έφερε επιτέλους τον ατμό για να λειτουργεί φθηνά, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί η επιστολή του Β. Μυριαγκού:

«Το ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου ενημερώνει υπεύθυνα, όλους τους Δημότες σχετικά με την λειτουργία του ατμού στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, με τα παρακάτω:

Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών έχει πλέον ολοκληρωθεί το έργο που τροφοδοτεί με τον ατμό της ΔΕΗ το Ιωνικό Κολυμβητήριο, ο σκοπός του οποίου είναι η ελαχιστοποίηση της χρήσης πετρελαίου και κατά συνέπεια η μεγάλη κλίμακα οικονομίας σε χρήματα.
Πραγματοποιήθηκε στις 13/12/2013 τεχνική σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους δηλαδή την Τ.Υ του Δήμου Χίου,τον ανάδοχο του έργου, τον τεχνικό προϊστάμενο του ΕΑΚ, τον υπεύθυνο της διοίκησης για το ΕΑΚ Οδυσσέα Μαράτσο και τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΝΠΔΔ, για να συζητηθούν τα πάντα και να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα και συγκεκριμένες ενέργειες.

 

Η δοκιμαστική περίοδος συνεχίζεται και περιμένουμε την απόφαση από το Δ.Σ της ΔΕΗ για την οριστική υπογραφή της σύμβασης παροχής ατμού της ΔΕΗ στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.
Από την Παρασκευή 13/12/2013 ξεκίνησε για πρώτη φορά η 24ώρη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης του Ιωνικού Κολυμβητηρίου από τον παρεχόμενο ατμό του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ορατά σε όσους χρησιμοποίησαν τις πισίνες καθώς και από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα πόλο του Ν.Ο ΧΙΟΥ με την Κέρκυρα στις 14/12/2913.
Εκτός από τις κανονικές θερμοκρασίες του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, ήταν πολύ καλή και η θερμοκρασία των χώρων μετά από την πολύωρη λειτουργία του κλιματισμού, την στιγμή που η θερμοκρασία του εξωτερικού χώρου ήταν κοντά στους μηδέν βαθμούς.
Οι λέβητες πετρελαίου χρησιμοποιούνται ελάχιστα και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Η προσπάθεια βελτίωσης των συστημάτων συνεχίζεται με στόχο η εξοικονόμηση του πετρελαίου να πλησιάσει το 100%.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ως Διοίκηση τους κ.κ Δήμαρχο Χίου,
Τσακό Λάκη ,Ποδαρά Σταμάτη, Κακούλα Δημήτρη, Οδυσσέα Μαράτσο, τους τεχνικούς του ΕΑΚ,καθώς και όλους τους υπευθύνους της ΔΕΗ με τους οποίους συνεργαζόμαστε άριστα  για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουμε.
Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού καθίσταται βιώσιμη η λειτουργία του Ιωνικού κολυμβητηρίου, την στιγμή που πολλά άλλα κολυμβητήρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων με τα κόστη της θέρμανσης.
Τώρα το δεύτερο μεγάλο στοίχημα και προσπάθεια μας είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ
του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων για επισκευή και ενεργειακή θωράκιση καθώς και η αντικατάσταση της τέντας που έχει συμπληρώσει τα χρόνια ζωής της.
Ο φάκελος έχει ήδη κατατεθεί και περιμένουμε.
Αυτά ισχύουν για την λειτουργία του ατμού στο Ιωνικό Κολυμβητήριο και κάθε πρόταση, παρατήρηση ή νέα ιδέα που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο είναι ευπρόσδεκτη από την Διοίκηση του ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ