30.12.2013 12:39

Να γίνει ΕΔΕ από τον λαό

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Ανακοίνωση με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο, την καθυστέρηση του ασθενοφόρου, την τραγική κατάληξη του τραυματία και τις δηλώσεις του Διοικητή εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτήν ξεκαθαρίζεται πως οι ελλείψεις προσωπικού στο Σκυλίτσειο που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών κρύβονται πίσω από το τραγικό συμβάν που δε θα είναι το τελευταίο
«Είναι τραγικό το συμβάν  και θλιβερό, αν μη τι άλλο, να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις και οι φόβοι, ειδικά όταν αυτές αφορούν ανθρώπινες ζωές.
Αναφερόμαστε στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε την περασμένη Δευτέρα με θύμα ένα 49χρονο συμπολίτη μας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου σε δηλώσεις του είπε ότι το ασθενοφόρο άργησε να πάει στον τόπο του ατυχήματος διότι λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ δεν υπήρχε πλήρωμα για να οδηγήσει το δεύτερο ασθενοφόρο, αφού το μοναδικό της βάρδιας είχε πάει σε άλλο περιστατικό. Έτσι το οδήγησε ο ίδιος!!!! με άλλα δύο άτομα  και αυτά εντελώς ακατάλληλα για την διακομιδή πολυτραυματία.
Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι από την στιγμή που έφυγε το ασθενοφόρο για τον τόπο του ατυχήματος  θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα αφού το νοσοκομείο έμεινε χωρίς τον μοναδικό τραυματιοφορέα του και χωρίς  τον μοναδικό security , ή αν συνέβαινε οτιδήποτε στο δρόμο του ασθενοφόρου με το εντελώς –ξανατονίζουμε- ακατάλληλο πλήρωμα.
Θα σταθούμε όμως στις  σωστές αλλά ελλιπείς δηλώσεις του διοικητή όσον  αφορά την έλλειψη προσωπικού.
Ξέχασε ή μήπως δεν έχει ενημερωθεί ακόμα ότι αν δεν ακυρωνόταν (προσωρινά) η απόφαση του υπουργού για τη διαθεσιμότητα των οδηγών των ασθενοφόρων δεν θα υπήρχε  ΟΥΤΕ  ΤΟ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ εκείνη την νύχτα ,γιατί απλά δεν θα έβγαιναν οι βάρδιες;
Ξέχασε ή μήπως δεν του έχει γίνει ακόμα αντιληπτό ότι η έλλειψη προσωπικού δεν προέκυψε ξαφνικά; Είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που μείωσαν στο μισό την  χρηματοδότηση του νοσοκομείου. Έτσι δεν υπάρχουν  χρήματα για να πληρωθούν  διπλές βάρδιες, ούτε υπερωρίες.
Τα τοπικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο διοικητής προτίθεται να ξεκινήσει ΕΔΕ .
Βεβαίως να γίνει και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
Καμιά όμως ΕΔΕ δεν θα φέρει πίσω τον άτυχο συμπολίτη μας, και σίγουρα καμία ΕΔΕ δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Γιατί η ΕΔΕ που πρέπει να γίνει -και θα γίνει-!- πρέπει να είναι συνολική. Για να μην γίνουν κανόνας οι καταστάσεις αυτές. Για να σταματήσει η έκπτωση της κοινωνίας μας.
Είναι απαραίτητη η ΕΔΕ που θα γίνει από τον ίδιο τον λαό, που θα κατονομάσει και θα καταδικάσει  αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα, αυτούς που διαλύουν τις κοινωνικές δομές και έτσι βυθίζουν  στην εξαθλίωση και οδηγούν στον θάνατο με ποικίλους τρόπους (αυτοκτονίες, ατυχήματα με φωτιές, αιθαλομίχλη) όλο και περισσότερους  διπλανούς μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.           

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ