20.11.2013 11:48

Να μη διακυβευθεί το εξάμηνο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Άμεση ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε χρηματοδότηση αλλά και προσωπικό ζητάει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου που σημειώνει:

«Το Δελτίο Τύπου της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εκδόθηκε στις 18-11-2013, με τίτλο «Απαράδεκτες καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας έχουν διακυβεύσει το ακαδημαϊκό εξάμηνο», δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: “δεν μπορούν να προσφερθούν φέτος πλήρη προγράμματα σπουδών, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για τους φοιτητές μας, για την εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία των τμημάτων και για το κύρος του Ιδρύματος”.

Η κατάσταση είναι δραματική και στο δικό μας πανεπιστήμιο. Η δημόσια δέσμευση για διορισμό καθηγητών που έχουν εκλεγεί εδώ και χρόνια δεν έχει τηρηθεί. Πιστώσεις για συμβασιούχους δεν υπάρχουν. Η υποχρηματοδότηση παράγει αδιέξοδα στο σύνολο της ερευνητικής και διδακτικής διαδικασίας. Αλλού δεν ξεκίνησε καν το εξάμηνο, με τους διοικητικούς να αντιστέκονται σε ισοπεδωτικές απολύσεις της τάξης του πενήντα τοις εκατό. Με τη συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμπαραστέκεται στον αγώνα των διοικητικών. Με πανεπιστημιακά όργανα όπως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών να τελούν υπό σύσσωμη παραίτηση λόγω της αδιέξοδης πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Εδώ, στο Αιγαίο, το εξάμηνο υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει. Όπως όμως διευκρινίζει η Πρυτανική Αρχή, χωρίς πλήρη προγράμματα σπουδών. Με το εξάμηνο να διακυβεύεται. Για τον κίνδυνο απώλειας εξαμήνου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στα άλλα ΑΕΙ, δεν ευθύνεται προφανώς η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά η πολιτική του Υπουργείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου υποστηρίζει τα αιτήματα της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα υποστηρίξουμε κάθε αγώνα για να ικανοποιηθούν. Πριν οι αρνητικές επιπτώσεις στο νησιωτικό και ακριτικό πανεπιστήμιό μας –τόσο πολύτιμο για μια ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες της πλειοψηφίας των κατοίκων του Αιγαίου - καταστούν μη αντιστρέψιμες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ