18.12.2013 8:12

Ο Μιχάλης Λιάπης με χειροπέδες, δηλώνει συνταξιούχος, θύμα της κρίσης

Στην... οικονομική κρίση απέδωσε το αδίκημα του ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω απο το γραφείο του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

«Τις πινακίδες τις κατέθεσα τον Αύγουστο για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο» είπε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός».

Όπως εξήγησε το αυτοκίνητο το είχε σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή σχεδίαζε να φύγει για Ασία «φοβήθηκα για τη μπαταρία».

Υποστήριξε, δε, ότι είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 αλλά δεν διέθετε ασφάλεια γιατί δεν το κυκλοφορούσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λιάπης - αντίθετα με ό,τι συνέβη έξω από την τροχαία της Αγίας Παρασκευής - οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Ευελπίδων.

Ο κ. Λιάπης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός μέχρι να φτάσει η ώρα να δικαστεί η υπόθεσή του βρέθηκε μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα με μικροεγκληματίες και αλλοδαπούς που περίμεναν να δικαστούν για άλλες υποθέσεις, όπως παράνομο τζόγο κτλ.

Αποχωρώντας το βράδυ της Τρίτης από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Μιχάλης Λιάπης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ήταν μια μεγάλη περιπέτεια».

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήμματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία.

Η δίωξη ασκήθηκε, ανίστοιχα, γιατί είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.

Στον Μιχάλη Λιάπη επιβλήθηκε, ακόμα, διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο

Νωρίτερα από το περιπολικό το οποίο τον μετέφερε από την τροχαία Αγίας Παρασκευής στον εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία" είπε.

Σε ερώτηση πόσο καιρό κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες απάντησε πως σήμερα το έκανε για πρώτη φορά, ενώ δεν απάντησε πού τις κατασκεύασε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ