18.11.2013 10:39

Ο μόνος πρωταθλητής χωρίς χορηγό

ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Φτάνει αθόρυβα στην κορυφή. Την κατακτά αποκλειστικά με δικές του δυνάμεις, χωρίς τη συμπαράσταση κανενός. Κι όμως, στην κορύφωση της ατομικής ικανοποίησης εκείνος διαφημίζει στα πέρατα τη γενέθλια γη κι ας έχει εισπράξει από αυτή τουλάχιστον αδιαφορία.

Ξέρει πως όσοι τερματίζουν κάτω από αυτόν απολαμβάνουν, μικρή ή μεγάλη, οικονομική βοήθεια από χορηγίες. Έχουν ίσως τον τρόπο τους, ξέρουν πιο καλά από το Χρ. Μερούση να λανσάρουν τον αθλητικό εαυτό τους.

Οι πλάτες του Χιώτη πρωταθλητή ξέρουν μόνο τι θα πει να παλεύεις να σκαρφαλώσεις ψηλά με μόνο εφόδιο τον πενιχρό μισθό του αστυνομικού υπαλλήλου, όταν για ένα μόνο από τα πολλά ζευγάρια αθλητικών υποδημάτων που θα λιώσει απαιτούνται περίπου 150 ευρώ.

Στη Χίο της ισχυρής ναυτιλίας, του πλούτου, της μαστίχας, καμία τοπικών συμφερόντων εταιρεία δεν έχει συγκινηθεί από τον αγώνα του. Κι εκείνος σιωπηλός, με αξιοπρέπεια, ποτέ δεν θα παρακαλέσει για κάτι που σε οποιονδήποτε τόπο θα θεωρούνταν αυτονόητο. Να συνδέεις το εταιρικό σου όνομα με την προβολή που χαρίζει η λάμψη των επιδόσεων ενός πρωταθλητή.

Πόσο τιμά τα ισχυρά ονόματα της τοπικής μας οικονομίας αυτή η στάση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ