27.11.2013 18:03

Όμηροι των προβλημάτων τους

ΒΑΡΒΑΣΙΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΧΩΡΟ ΠΑΡΚΙΓΚ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

«Είμαστε το υποβαθμισμένο Βαρβάσι, γι’ αυτό δεν μας υπολογίζουν και δεν  λύνουν τα προβλήματα που τους έχουμε ζητήσει. Εδώ έρχονται μόνο για να μοιράσουν κλήσεις παράνομης στάθμευσης και στις εκλογές για τους ψήφους», λέει με παράπονο ο Γιάννης Λίνας.

Στη γειτονιά του, στη συμβολή των οδών Αεροπόρου Περρίκου, Λιτζίων και Ομήρου Πανταζίδη, τα προβλήματα είναι πολλά, με κυριότερα τρία. Δεν έχουν χώρο στάθμευσης,  πρέπει να καθαριστούν τα φραγμένα φρεάτια  ομβρίων υδάτων και να συμμαζευτεί το μικρό τριγωνικό πάρκο, που είναι σε κακή κατάσταση.

Πάρκιγκ

Η δημοτική αρχή Βρουλή συζητούσε να ενοικιάσει το οικόπεδο του ιερέα Γιάννη Χανδρή, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη είχε κάνει κάποιες ενέργειες, αλλά και αυτές δεν έχουν αποδώσει. Το θέμα έχει ανακινηθεί πάλι τελευταία από τους περίοικους, που παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν κατανόηση.

Φρεάτια

Ο Ι. Λίνας υποστηρίζει ότι τα φρεάτια έχουν τρία χρόνια να καθαριστούν, από τη θεομηνία και τις καταστροφές του 2010.

«Με μια δυνατή βροχή θα πνιγούμε πάλι από τα νερά του ρέματος της Σκύλλας, όπως το 2010», τονίζει, ζητώντας από τη ΔΕΥΑΧ να φροντίσει για τον καθαρισμό τους.

Το πάρκο

Είναι εγκαταλειμμένο στη μοίρα του. Μέσα από τις σιδεριές που το περιφράσσουν, βρίσκεις από υλικά οικοδομών, μέχρι ότι άλλη βρωμιά θελήσεις. Ο Γιάννης Καλούδης λέει ότι ο δήμος αδιαφορεί και δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις που έχουν καταθέσει επανειλημμένως.

Τώρα τελευταία κάποια παιδιά της γειτονιάς έχουν σκάψει δύο… χαρακώματα! Οι περίοικοι ζητούν από το δήμο να τους υπολογίζει, να τους σέβεται σαν πολίτες   και να φροντίσει για την επίλυση των προβλημάτων  πριν είναι αργά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ