9.12.2013 12:30

Ώρα Κώδικα στα σχολεία της Χίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Με στόχο τη γνωριμία με την Επιστήμη των Υπολογιστών, θα πραγματοποιηθεί φέτος η «Ώρα Κώδικα» από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013 και στο νησί μας.
Η ώρα του κώδικα είναι μια μαζική εκστρατεία στην οποία ήδη συμμετέχουν περισσότερες από 150 χώρες από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2013 με στόχο την εισαγωγή 10 εκατομμυρίων μαθητών στην Πληροφορική.

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πληροφορικής Χίου η διοργάνωση γίνεται από το Code.org (και απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια καθοδηγούμενη δραστηριότητα την οποία θα μπορεί να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες θα δημιουργηθούν και θα είναι διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες ώστε να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

«Η δράση αυτή, με το σύνθημα «όλοι μπορούν», έχει ως σκοπό να αναδείξει την αξία της Επιστήμης της Πληροφορικής στην εκπαίδευση και να παροτρύνει οποιονδήποτε να γνωρίσει πως μπορεί να αναπτύξει, μέσω αυτής, ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας
Αυτή τη χρονιά, Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και μαθητές από τα σχολεία της Χίου ενώνονται με εκατομμύρια συναδέλφους και συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο, σε μια γιορτή ανακάλυψης και δημιουργίας, με σκοπό να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην καθοριστική σημασία που έχει ο Προγραμματισμός στην παιδεία του σύγχρονου ανθρώπου,  αποδεικνύοντας ότι  είναι εύκολο να μετατραπούν από καταναλωτές σε παραγωγούς υπηρεσιών», αναφέρει  χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο σύλλογος.

Τα σχολεία
Σε 11 σχολεία Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια χουν προγραμματιστεί ήδη εκδηλώσεις. Τα σχολεία είναι τα εξής:
 

Λύκεια


1ο ΕΠΑΛ Χίου
3ο Λύκειο

Λύκειο Καλλιμασιάς
Λύκειο Βροντάδου
 

Γυμνάσια

 

Μουσικό Γυμνάσιο
 

Δημοτικά

2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Δημοτικά Σχολεία των Μαστιχοχωρίων
Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών
1ο, 2ο και 3ο ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Βροντάδου.

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής  θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται, για να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της πολιτείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, ώστε να επιτευχθεί το όραμα, του εφοδιασμού των παιδιών μας, με τις γνώσεις και τη νοοτροπία που δικαιούνται, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να σταθούν ισότιμα με τους συνανθρώπους τους από άλλες χώρες, στην εποχή της πληροφορίας» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ