22.11.2013 10:59

Παίρνουν επιλαχόντες

Μόνο 2 εισάγονται στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών και 4 στη Μηχανικών Χίου

Έξι επιλαχόντες σπουδαστές, δύο στην Α.Ε.Ν Πλοιάρχων Οινουσσών και τέσσερις στην Μηχανικών Χίου  θα εισαχθούν επιπλέον για την τρέχουσα σχολική σεζόν 2013 -2014.

Τα ονόματα των 114 επιλαχόντων σπουδαστών που θα εισαχθούν συνολικά σε όλες τις Α.Ε.Ν. Ελλάδας θα γνωστοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά την υπογραφή  της απόφασης από τον υπουργό Παιδείας.

Το μικρό παράθυρο που ανοίγει για την επαγγελματική αποκατάσταση παιδιών που έμειναν έξω από τις πρώτες λίστες εισαγωγής του καλοκαιριού, άνοιξε με απόφαση  του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη, μετά από ισχυρές πιέσεις που άσκησε η Ένωση Εφοπλιστών, αλλά και από την ανάγκη κάλυψης λίγων κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν από τους τακτικούς  επιτυχόντες των Πανελληνίων που δεν προσήλθαν στις σχολές, πιθανότατα επειδή πέρασαν και σε άλλες που έχουν επιλέξει ως προσωπική προτεραιότητα.

Η απόφαση

Την αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η εισαγωγή επιπλέον 66 πλοιάρχων και 54 μηχανικών σπουδαστών για το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υλοποίησε για φέτος το σύνολο των υποβληθέντων αιτημάτων μετεγγραφών στις ΑΕΝ, με τήρηση αποκλειστικά  κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη παραμονής όλων των σπουδαστών εντός της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Τοπικά

Οι εισαγωγές στις σχολές Οιννουσών και Χίου καθορίζονται από τις κενές κλίνες που μένουν στα οικοτροφεία μετά τις εγγραφές των τακτικών τον Οκτώβριο, όπως  δηλώνουν οι διοικητές Γιάννης Μάργαρης και Γιάννης Αργυράκης. Στις Οιννούσες υπάρχουν μόνο δύο κενές και στη Χίο τέσσερις.

«Φέτος φιλοξενούμε 51 πρωτοετείς χωρίς να υπολογίζουμε  τις γυναίκες που μένουν έξω, γι’αυτό οι κενές κλίνες είναι πολύ λίγες. Επειδή έχουμε οικοτροφείο δεν μπορούμε να πάρουμε αριθμό μεγαλύτερο από τα κρεβάτια που διαθέτουμε. Οι σχολές που δεν έχουν οικοτροφεία παίρνουν πολύ περισσότερους γιατί δεν έχουν τον περιορισμό της στέγασης», τονίζει ο Ι. Μάργαρης

Στην σχολή Μηχανικών δεν γνωρίζουν επίσημα ακόμη τον αριθμό των επιλαχόντων σπουδαστών που θα πάρουν, αλλά ο Ι. Αργυράκης τον υπολογίζει από τις κενές κλίνες που έχουν.

«Ας μην απογοητεύονται οι γονείς που ελπίζουν να πάρουμε τα παιδιά τους. Έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μπουν στις σχολές του Ασπρόπυργου, της Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης και της Πρέβεζα που δεν έχουν τον περιορισμό των οικοτροφείων και στη συνέχεια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταφέρουν να  μεταταχθούν στη Χίο». Κάτι είναι και αυτό, είναι μια ελπίδα…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ