13.12.2013 13:55

Παρατηρούμε τον ήλιο με τα μάτια ενός ερευνητή του

Έχουμε την ευλογία να τον χαιρόμαστε όλες τις εποχές. Το Σάββατο μας δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε κι … από κοντά μέσα απ’ τα τηλεσκόπια του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου.

Η συνάντηση μας με τον ήλιο θα γίνει με την καθοδήγηση ενός ερευνητή του, του Μανώλη Γεωργούλη. Ο χιώτης ερευνητής του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών θα καθοδηγεί όσους βρεθούν στο προαύλιο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κλειδού στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής ημερίδας. Τα μέλη του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου έχουν μάλιστα σκοπό να τον αναγορεύσουν σε επίτιμο μέλος τους.

Η ημερίδα

Στην  ημερίδα με θέμα «Η Ηλιακή δραστηριότητα και η επίδρασή της στο  γεωδιάστημα και το γήινο περιβάλλον» που υλοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΠΕ Ομηρούπολης με το Σύλλογο Αστρονομίας Χίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία το μεσημέρι του Σαββάτου και για δύο ολόκληρες ώρες, με  τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, να παρατηρήσουν τον Ήλιο από τον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ. Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας μέρας,  στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα προσεγγιστεί το θέμα της ηλιακής δραστηριότητας από επιστημονικής, γνωστικής και θεωρητικής πλευράς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 

·         12:00-14:00: Προαύλιος χώρος ΚΠΕ Ομηρούπολης «Επίγεια Παρατήρηση του Ήλιου» με την συμμετοχή και καθοδήγηση του κ. Μανώλη Γεωργούλη.

·         19:00-19:10: Αμφιθέατρο πανεπιστημίου Αιγαίου (Μιχάλων 8), «Παρουσίαση του Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης», από το υπεύθυνο του Κ.Π.Ε., δάσκαλο Στ. Σπυράκη.

·         19:10-19:20: «Ένας χρόνος Σύλλογος Αστρονομίας Χίου» από την εκπαιδευτικό κ. Μ. Κέρογλου (μέλος του Δ.Σ.  Συλλόγου Αστρονομίας Χίου).

·         19:20-20:00: «Η Ηλιακή Δραστηριότητα και η επίδρασή της στο Γεωδιάστημα και  το Γήινο Περιβάλλον-Θεωρητική προσέγγιση» από τον κ. Μανώλη Γεωργούλη, κύριου ερευνητή του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

·         20:00-21:00: Ερωτήσεις-Συζήτηση-Αξιολόγηση

·         21:00: Πέρας Εργασιών-Παραλαβή Βεβαιώσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή τους στην ημερίδα, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην δ/νση του ΚΠΕ: mail@kpe-chiou.chi.sch.gr ή στο τηλ-φαξ:22710-94478. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ