28.11.2013 13:52

Σκάνδαλα στην "αυλή" της εκκλησίας

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν τα "πρόσφατα" σκάνδαλα στον χώρο της εκκλησίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Τα κρούσματα προκλητικών συμπεριφορών από ιερείς και χαμηλόβαθμους ιερωμένους δημιουργούν ανησυχία στους κόλπους της εκκλησίας για την εικόνα που δίνουν οι θρησκευτικοί λειτουργοί σε εποχές κρίσης.

Στη Λήμνο ένας αρχιμανδρίτης στρατιωτικός ιερέας με βαθμό λοχαγού φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση με 48χρονη διαρρήκτρια την οποία παρουσίαζε ως αδελφή του προκειμένου να τυγχάνει όλων των στρατιωτικών προνομίων. Η θυελλώδης σχέση του ιερέα προκαλεί το κοινό αίσθημα καθώς ο αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», είχε πλαστογραφήσει δημόσια έγγραφα για να «βολέψει» την 48χρονη ερωμένη η οποία απολάμβανε όλων των στρατιωτικών προνομίων, ενώ η σχέση τους συνεχίστηκε με εκατέρωθεν καταγγελίες στην Αστυνομία, που φτάνουν μέχρι την παραβίαση οικογενειακής στέγης.

Ανησυχία προκαλεί και η παρουσία ενός 40χρονου διάκου, χειροτονημένου από μητροπολίτη της Κρήτης( απ’ όπου και κατάγεται), ο οποίος κυκλοφορεί με σκουλαρίκια, κόκκινη γούνα, βαμμένα φρύδια και χείλη και ζητά να χειροτονηθεί ιερέας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ