2.12.2013 11:54

Συνδικαλισμός ... εκτός ωραρίου

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Με μια απόφαση αναμενόμενη, αφού ήταν απαιτούμενο χρόνια τώρα από την κοινωνία αλλά προσέκρουε στα συνδικαλιστικά κεκτημένα των εκπαιδευτικών ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου απαγορεύει τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων των Εκπαιδευτικών εντός του σχολικού ωραρίου.
Έτσι, εκτός σχολικού ωραρίου θα πραγματοποιούνται εφεξής οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Η απόφαση εφαρμόζει το νόμο και συγκεκριμένα την παράγραφο 3 του άρθρου 16 του Νόμου 1264/1982, όπου ορίζεται ότι:
"Οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης, όπως αναφέρεται στην παρ. 1 του άρθρου 6 σε κατάλληλο χώρο του τόπου εργασίας".
Σκοπός της απόφασης, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο στη σημερινή εποχή των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών, είναι να σταματήσουν οι μαθητές να χάνουν ώρες από τα μαθήματά τους για συνδικαλιστικές ανάγκες, καθώς αυτές μπορούν να καλυφθούν εκτός του χρόνου απασχόλησης των συνδικαλιστών.

Έτερον εκάτερον

Με αυτήν την τελευταία παράγραφο εκφράζει τις ενστάσεις τους από την ΕΛΜΕ Χίου ο μέχρι πρότινος πρόεδρος (αναμένεται το νέο προεδρείο) Στ. Σταυρινούδης. "Μπορούσε να βγάλει ο υπουργός μια απόφαση με την οποία απλά να απαγορεύει τις συνελεύσεις το απόγευμα. Μέχρι εκεί δε θα μπορούσε ίσως να πει κανείς τίποτα. Αλλά το να λες ότι λόγω των συνελεύσεων υπάρχουν τα κενά και τα προβλήματα στα σχολεία, αυτό είναι κοροϊδία. 400 ώρες στα βασικά μαθήματα χάνονται στο Μουσικό σχολείο εξαιτίας των κενών και των ελλείψεων σε καθηγητές κι όχι εξαιτίας της μίας συνέλευσης των καθηγητών" είπε χαρακτηριστικά.

Τώρα τα δύσκολα

Πέρα από τα προφανή η απόφαση αυτή του υπουργού αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων οι οποίοι πλέον θα πρέπει να "θυσιάσουν" το απόγευμα τους ή μια μη εργάσιμη μέρα και συνειδητά πλέον να συμμετέχουν στις συνελεύσεις του κι όχι κάποιες ώρες μιας πρωινής "κοπάνας" από το σχολείο.
Αυτός άλλωστε είναι και ο φόβος των παλιών καραβάνων μέσα στις συνελεύσεις των εκπαιδευτικών. "Αν οι συνελεύσεις γίνονται απογεύματα η προσέλευση θα είναι πολύ μικρή. Πρέπει να έρχονται οι συνάδελφοι. Αλλά από το πρέπει μέχρι αυτό που θα γίνεται υπάρχει μεγάλη απόσταση", σχολίασε παλιός συνδικαλιστής. Λέτε να επιβεβαιωθεί;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ