25.11.2013 15:02

Θα σταματήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για τον ΧΥΤΑ της Βόρεια Χίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΈΛΙΔΟ ΤΟΥ «π»

Δεν τίθεται θέμα πληρωμής οποιασδήποτε απαλλοτρίωσης από τη στιγμή που απεντάσσεται το έργο η δικηγόρος του δημοσίου διακόπτει τη διαδικασία απαλλοτρίωσης, απαντά η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων του ΧΥΤΑ της Β.Α. Χίου που θα εκδικαστεί ενώ το έργο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.
Στην ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα αναφέρει: «Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σχετικά με το θέμα των απαλλοτριώσεων στα Πυργιά βγάζετε το συμπέρασμα «Θα πληρώσουμε απαλλοτρίωση που δεν θα γίνει!». Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
• Με την 161/2013 Απόφασή του στις 9/9/2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ψήφους 28 υπέρ και 1 κατά,  αποφάσισε το νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (συνεπώς και στη Χίο) προβλέπεται η αναβάθμιση του λειτουργούντος ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) σε ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) καθώς και η λειτουργία δικτύου Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (στην περίπτωση της Χίου στην Αμανή και στους Δήμους Ψαρρών και Οινουσσών).
• Μετά την ανωτέρω απόφαση η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου εκδίδει Πράξη Απένταξης του έργου «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Χίου».
• Με την έκδοση της Πράξης Απένταξης ενημερώνεται η δικηγόρος του Δημοσίου και διακόπτει τη διαδικασία απαλλοτρίωσης.
• Συνεπώς δεν τίθεται  θέμα πληρωμής οποιασδήποτε απαλλοτρίωσης»
.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ