18.12.2013 11:43

Τώρα τρέχει και η Περιφέρεια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Στη λίστα, όσων διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό δεκάδων παραγωγών από τις αποζημιώσεις  για την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012 προστίθεται και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης, ζητά να ληφθεί υπόψη του υπουργείου η μοναδικότητα της μαστίχας καθώς και η ιδιαιτερότητα της καλλιέργειας ώστε να διευρυνθούν τα όρια για τις αποζημιώσεις.
Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρεται:"Λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια μοναδικότητα της μαστίχας, την ιδιαιτερότητα της καλλιέργειας, τον εξαγωγικό χαρακτήρα του προϊόντος αλλά και την έκταση της καταστροφής, παρακαλούμε θερμά για την ουσιαστική διεύρυνση των ορίων για αποζημιώσεις ώστε να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πληγέντες παραγωγοί. Κάτι τέτοιο είναι
δυνατό με σχετική απόφαση της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. Επιπρόσθετα, η καταβολή αποζημιώσεων θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για επαναφύτευση, επανασύσταση και διατήρηση των καλλιεργειών".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ