9.12.2013 13:06

Τρεις Δήμους θέλει το Εργατικό Κέντρο

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Τη Χίο σε τρεις Δήμους βλέπει το Εργατικό Κέντρο που σε ανακοίνωση του με αφορμή της θεματική συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, δηλώνει ευθαρσώς πως η μέχρι σήμερα εφαρμογή του μοντέλου «Καλλικράτης» με έναν ενιαίο Δήμο, στέφθηκε με αποτυχία.
Όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, «μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του Δήμου διαπιστώνεται αδιαμφισβήτητα στην πράξη ότι ήταν λάθος η σύσταση ενός δήμου σ’ όλο το νησί ή τουλάχιστον ο τρόπος που λειτούργησε οργανωτικά ο Δήμος.
Αυτό που εισπράττει κάποιος σήμερα από τα χωριά μας είναι ότι δεν έχουν φωνή (ψήφο) και είναι στην πλειοψηφία τους παραμελημένα. Θεωρούμε λοιπόν ότι, αν το πολιτικό πλαίσιο το επιτρέπει, να διεκδικήσουμε τη λειτουργία τριών Δήμων αλλιώς να ξεκινήσει άμεσα μια προσπάθεια αποκέντρωσης τέτοια που θα δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να λύνουν τα καθημερινά τους προβλήματα με περισσότερη αμεσότητα και πρωτοβουλία χωρίς τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται σήμερα».
                 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ