25.1.2012 23:31

Ανάγκη στήριξης της περιφέρειας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η επίκαιρη ερώτηση του Κ. Μουσουρούλη σχετικά με την ανυπαρξία περιφερειακής πολιτικής, συζητήθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής , με τον ίδιο να τονίζει πως  οι δημόσιες πολιτικές οφείλουν να σχεδιάζονται, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας.
Ο βουλευτής Χίου επεσήμανε πως κατά την τελευταία διετία, δεν υπήρξε κανένα νομοθέτημα που να έλαβε υπόψη του την ανάγκη αυτή. «Ό,τι νομοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, το έκανε χωρίς καμία μελέτη αφού, ο εκάστοτε Υπουργός δεν μπορούσε να καταλάβει ότι η πολιτική που σχεδιάζει έχει περιφερειακό αντίκτυπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χίου.
Ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε παράλληλα ότι, περιφερειακή πολιτική σημαίνει παρέμβαση στους παράγοντες που συντηρούν, εντείνουν, ή δημιουργούν ανισότητες μεταξύ και εντός των περιφερειών, παραγωγή πλούτου με αξιοποίηση των πόρων κάθε περιφέρειας, έξυπνα, ορθολογικά, αποτελεσματικά και με σεβασμό στο περιβάλλον, και αντιμετώπιση της ζημιάς που έχει υποστεί κάθε περιφέρεια από την ύφεση.
Τέλος, απευθυνόμενος στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και σχολιάζοντας τον «στόχο» του Υπουργού «να απολυθεί ένας λιγότερος από τον ιδιωτικό τομέα και να κλείσει μια λιγότερη επιχείρηση», τον κάλεσε να «ξεφύγει από τη σχολή του πρώην Πρωθυπουργού του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δίδαξε το πώς να μπαίνει ο πήχης στο πάτωμα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ