12.12.2014 10:20

Απλήρωτοι 7 μήνες οι γιατροί του ΠΕΔΥ

«ΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ....» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για εμπαιγμό που μόνους αδικημένους έχει τους ασφαλισμένους στην υγεία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΕΔΥ Χίου.

 «Σε αναμονή των πολιτικών εξελίξεων και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον και επισήμως το επιτελείο του υπουργείου Υγείας.

Ο Μάκης Βορίδης, υπουργός υγείας, επισήμως πλέον  στρέφει όλο του το ενδιαφέρον στις επικείμενες εκλογές αδιαφορώντας  για το υπουργείο του  οποίου προΐσταται

Και δεν  είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που υποστηρίζουν πως εδώ και αρκετούς μήνες πολλές διαδικασίες είναι «παγωμένες» αφού ο Μάκης Βορίδης επιλέγει να διαχειρίζεται και να μην αλλάζει τίποτα στα δεδομένα του τομέα του

 Πριν από  επτά μήνες ο προκάτοχος του,  ο Αδωνις Γεωργιάδης, αποφάσισε να διαλύσει τη υπάρχουσα δομή υγείας ( ΙΚΑ,) απολύοντας όλους τους γιατρούς. Ζήτησε δε από όσους επιθυμούσαν, να παραμείνουν στο ΠΕΔΥ  σαν εργαζόμενοι  πλήρους και αποκλειστικής  απασχόλησης (κλείνοντας τα ιατρεία τους) υποσχόμενος ότι στο άμεσο μέλλον θα κρινόντουσαν  ώστε να εξισωθούν με τους γιατρούς του ΕΣΥ . Στην επιλογή αυτή προχώρησαν τέσσερεις γιατροί στη Χίο . Η υπόσχεση όμως για κρίσεις και οικονομικές εξισώσεις με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ έμεινε στα υπερφίαλα λόγια του κ. Γεωργιάδη. Καθόλου πρωτότυπο για την κυβέρνηση της μνημονιακής ισοπέδωσης,

 Επίσης έξι ακόμη γιατροί προσλήφθηκαν στο ΠΕΔΥ Χίου με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Αυτοί  δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ  από τότε που προσλήφθηκαν, δηλαδή επί επτά μήνες εργάζονται απλήρωτοι. Και ενώ το δημόσιο παρανομεί κανονικότατα  παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις  και διαμαρτυρίες τους  προς την ΔΥΠΕ  αλλά και το Υπουργείο Υγείας εισέπραξαν εμπαιγμούς  και απαξίωση. Παρόμοια ήταν και η στάση των δύο βουλευτών της συγκυβέρνησης..που κατά τα άλλα κόπτονται για την Χίο και τους πολίτες της.

Έτσι δεν είναι τυχαίο πως οι περιβόητες και πολυδιαφημιζόμενες  προσλήψεις στο ΠΕΔΥ, όχι απλά δεν  προχώρησαν όπως εκτιμούσαν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του υπουργείου υγείας , ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν έστω και στοιχειωδώς τα Πολυϊατρεία αλλά αποδείχτηκαν «φιάσκο»

Οι ασθενείς είναι στον αέρα, αλλά αυτό δε φαίνεται να ενοχλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αφού σκοπό έχει την απαξίωση και στο τέλος την διάλυση όλων των δημοσίων δομών Υγείας για να ενισχύσει  τον ιδιωτικό τομέα της περίθαλψης

Για όλους αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις, καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και δεσμευόμαστε ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει σαν πρώτο μέλημά της την παροχή σωστών υπηρεσιών   Πρωτοβάθμιας Υγείας από το δημόσιο σε όλους τους πολίτες  και την αποκατάσταση αδικιών στους εργαζομένους  και  σε αυτόν κλάδο.

Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί-πολίτες και εργαζόμενοι στην υγεία- να αγωνιστούμε για

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ», αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ