8.10.2014 10:32

Γιορτή Θεάτρου στη Λήμνο

• ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 3 ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Τη συμμετοχή 23 ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου στα πλαίσια της 26ης Συνάντησής τους εκμεταλλεύεται η Λήμνος για να στήσει μια γιορτή θεάτρου, διάρκειας ενός δεκαημέρου. Η Λήμνος φιλοξενεί για  τρίτη φορά στην ιστορία της το θεσμό, έντεκα  χρόνια μετά την προηγούμενη.
Οι διοργανωτές συνδυάζουν τις παραστάσεις με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων έχει σκοπό να προβάλει τις δημιουργικές δυνάμεις της Λήμνου, όπως έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου,  έκθεση σβούρας από την  ιδιωτική συλλογή του Φώτη Μιχαηλίδη και  έκθεση θεατρικού υλικού του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ, με αφορμή τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του.
Τα μέλη των θεατρικών ομάδων θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα τα πρωινά αλλά και σε διάφορες δράσεις, όπως είναι η παρουσίαση θεατρικών δεκάλεπτων μεταμεσονύκτια σε μπαρ της πόλης αλλά και η έκθεση θεατρικού κοστουμιού σε βιτρίνες καταστημάτων στη Μύρινα.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις τελειώνουν με την καθιερωμένη πλέον Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση χορών και γεύσεων.
Στο δεκαήμερο της Συνάντησης υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λήμνο  περισσότερα από 450 άτομα από 17 νησιά του Αιγαίου, ενώ οι κάτοικοι της Λήμνου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου όπως πάντα δωρεάν.

Η Χιώτικη συμμετοχή
Στη Συνάντηση τη Χίο θα εκπροσωπήσουν τρεις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες.
• η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το έργο της Δώρας Σκαρλάτου «Όταν μας χτύπησε η κρίση»
• η Θεατρική Ομάδα Χίου την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου παρουσιάζει το έργο του Τιμ Φερθ «Κορίτσια ημερολογίου» και
• η θεατρική ομάδα του Ομηρείου την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου το έργο του Ν. Λάσκαρη «Αχ αυτές οι πεθερές».
 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ