4.11.2014 12:46

Ιδιωτική εταιρεία security στο Λιμάνι; Όχι, ευχαριστώ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Την έντονη αντίθεσή της με τον ορισμό ιδιωτικής εταιρείας Security στο λιμάνι της Χίου, με βάση την πρόσφατη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, εκφράζει μέσα από ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία.

Η ελάσσονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο για «σεκιουριτομανία που θέλει ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης σε Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία κι άλλα δημόσια ιδρύματα».

 Αναλυτικά αναφέρει:

 

«Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ήρθε προς συζήτηση το θέμα της σύναψης σύμβασης ύψους 63.000 € με ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας (security) στο Κεντρικό Λιμάνι της Χίου.

 Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις του εκπροσώπου της Χιακής Συμπολιτείας, μια σειρά καίριων και ουσιαστικών ερωτημάτων έμεινε αναπάντητη από τους υπεύθυνους του Λιμενικού Ταμείου:

 

  • Ποια είναι τα συγκεκριμένα καθήκοντα φύλαξης που ανατίθενται στην Εταιρεία;

 

  • Για ποιους λόγους αυτά τα καθήκοντα δεν μπορεί να τα αναλάβει η εντεταλμένη δημόσια αρχή, στην περίπτωσή μας το Λιμενικό Σώμα;

  • Πότε προέκυψαν οι ανάγκες φύλαξης και σε υλοποίηση ποιων εντολών καταρτίστηκε η συγκεκριμένη σύμβαση;


Στα ερωτήματα αυτά αφενός ήταν εμφανής η έλλειψη ενημέρωσης και, αφετέρου, υπήρξε μια θολή και αόριστη επίκληση της έννοιας του «απορρήτου» που παραβιάζει κάθε αρχή διαφάνειας και σωστής ενημέρωσης.

 Σε μια εποχή που περικόπτονται από παντού πόροι για την Αυτοδιοίκηση, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν θα έπρεπε να «περισσεύουν» 63.000 € ετησίως για εταιρείες security.

 

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία εκτός των άλλων, εντάσσεται και στην πρόσφατη «σεκιουριτομανία» που θέλει ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης στα Πανεπιστήμια, στα Νοσοκομεία, τώρα και… στα λιμάνια». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ