18.3.2014 13:38

Κατεπείγουσα η ρήτρα «νησιωτικότητας»

Ο Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Την ανάγκη αναδιοργάνωσης της λειτουργίας των δημοσίων φορέων και της δημιουργίας συνθηκών ανταγωνισμού στη θέση του κρατικού μονοπωλίου επισημαίνει ο υπ. Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Γ. Σπιλάνης τοποθετούμενος σχετικά με την εκποίηση των υποδομών και των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «η επιμονή της Κυβέρνησης για εκποίηση όλων των υπηρεσιών αλλά και των δημόσιων υποδομών (λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια ακόμη και … παραλίες) σε ιδιώτες με οποιοδήποτε τίμημα - αφού συχνά δεν εμφανίζεται παρά ένας ενδιαφερόμενος μετά από πολλές προσκλήσεις και «χαλάρωση» των όρων του διαγωνισμού - όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον μακροχρόνια, αλλά ούτε καν τα βραχυχρόνια προσδοκώμενα ταμειακά οφέλη για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους».

"Δεν είμαστε πολίτες 2ης κατηγορίας"

Ο κ. Σπιλάνης στεκούμενος στο θέμα της νησιωτικότητας σημειώνει ότι τόσο η Ε.Ε. όσο και η Ελλάδα οφείλουν να βρουν τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες σε ποιότητα και τιμή ανάλογες με την ηπειρωτική χώρα υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε όλα τα νησιά να είναι ελκυστικά για εγκατάσταση ανθρώπων και επιχειρήσεων.

«Η εφαρμογή της «ρήτρας νησιωτικότητας» έχει πάρει τη μορφή του κατεπείγοντος. Το προβλέπουν η Συνθήκη της Λισσαβόνας και το Ελληνικό Σύνταγμα. Το θεσμικό πλαίσιο ετοιμάστηκε. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση.  Εμείς την έχουμε», καταλήγει ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ