12.12.2014 20:10

Μάθημα Φιλοσοφίας με τον Θ. Πελεγρίνη στην Βιβλιοθήκη Κοραή

Μάθημα Φιλοσοφίας με τον μέχρι πρότινος Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή Φιλοσοφίας Θεοδ. Πελεγρίνη προγραμματίζεται το Σάββατο από 17.00 έως 19.00 η βιβλιοθήκη Χίου «Αδ. Κοραής» στα πλαίσια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, τα μαθήματα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Ποιος είναι ο Θ.Πελεγρίνης

Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Έξετερ της Αγγλίας. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου 2007. Εκτός από τις μελέτες του και τα άρθρα, που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά και σε εφημερίδες, έχει γράψει 30 βιβλία. Οργάνωσε και παρουσίασε στη Δημόσια Τηλεόραση τρεις σειρές εκπομπών. Συνεργάστηκε με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπου παρουσίασε τις καθημερινές εκπομπές «Εγχειρίδιο φιλοσοφίας» και «Λεξικό της Φιλοσοφίας». Έχει μεταφέρει τη φιλοσοφία στη σκηνή ανεβάζοντας θεατρικά έργα στα οποία πρωταγωνιστεί και ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ