30.1.2017 13:19

Με σειρά αιτημάτων περίμεναν οι Ψαριανοί τον Π. Κουρουμπλή

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Η ΥΓΕΙΑ, Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Τα Ψαρά επισκέφτηκε το Σάββατο ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο κύριο Σταμάτιο Ράπτη και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βρατσάνος καθώς και φορείς του νησιού εξέθεσαν τα προβλήματα του τόπου και τις ανάγκες του δήμου, δίνοντας έμφαση στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και τη γραφειοκρατία που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, την ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά με την προσθήκη ενός επιπλέον δρομολογίου την εβδομάδα, την έλλειψη μόνιμου γιατρού και οργανωμένου συστήματος τηλεϊατρικής καθώς  και την ανάγκη κατασκευής ενός νέου και πιο λειτουργικού κτιρίου για τη στέγαση του Π.Π. Ιατρείου των Ψαρών.

Τονίστηκαν επίσης η αναγκαιότητα χρηματοδότησης του μεγάλου έργου υποδομής για το νησί που είναι η κατασκευή του αποχετευτικού  και του υδρευτικού δικτύου, η έλλειψη κοινωνικών - προνοιακών δομών, η έλλειψη πλωτού σκάφους του λιμενικού για τον έλεγχο της παράνομης αλιείας, τα προβλήματα στη ψηφιακή λήψη των τηλεοπτικών σταθμών καθώς και η ανάγκη θέσπισης ειδικής ρύθμισης για το διορισμό των εκπαιδευτικών στα μικρά νησιά, που θα δίνει προτεραιότητα στους ντόπιους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μείνουν μόνιμα και να δουλέψουν στο νησί τους.

Ο υπουργός κύριος Κουρουμπλής στην παρέμβασή του αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στην μεγάλη προσφορά των Ψαρών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και την υποχρέωση που έχει η πολιτεία να στηρίξει με συγκεκριμένες δράσεις το νησί και τους κατοίκους του.  Σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν ανέφερε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν από το αρμόδιο υπουργείο  εγκρίσεις για μόνιμους διορισμούς στους δήμους  των μικρών νησιών, τα οποία παράλληλα θα ενισχυθούν οικονομικά κατά το 2017 μέσω της αλλαγής που έχει επέλθει στην κατανομή των ΚΑΠ.

Δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά και σε συνεργασία με τη διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου  για το θέμα της τηλεϊατρικής και της κατασκευής νέου κτιρίου για τη στέγαση του Π.Π.Ι. Ψαρών, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα προσθήκης ενός επιπλέον δρομολογίου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διαβεβαίωσαν ότι άμεσα ο Λιμενικός Σταθμός Ψαρών, πέρα από το δίκυκλο που έχει ήδη διατεθεί, θα ενισχυθεί με αυτοκίνητο και φουσκωτό σκάφος.

Τέλος ο υπουργός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, λίγο πριν την αναχώρησή τους, επισκέφτηκαν το Στρατιωτικό Φυλάκιο και το Λιμενικό Σταθμό Ψαρών, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προσφορά του υπηρετούντος προσωπικού στα ακριτικά μέρη της πατρίδας μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ