4.2.2013 13:27

Χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια οι συγχωνεύσεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ»

Στερούνται ακαδημαϊκών κριτηρίων ορισμένες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που εντάσσονται στο σχέδιο «Αθηνά» δήλωσε στο ΒΗΜΑ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Π. Τσάρτας προσθέτοντας όμως ότι σε γενικές γραμμές η εικόνα που δίνει το σχέδιο είναι ισορροπημένη.
«Η εικόνα που δίνει το σχέδιο είναι γενικά ισορροπημένη» λέει από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρης Τσάρτας. «Από όλα τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο ακολούθησε τη μέση λύση να μην κάνει τόσο ριζικές αλλαγές όσο είχε αρχικά διαφανεί μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, κάποιες από τις προτεινόμενες λύσεις φαίνεται ότι δεν έχουν μελετηθεί με ακαδημαϊκά κριτήρια, καθώς στο δικό μας Πανεπιστήμιο ενσωματώνεται ένα τμήμα Μαθηματικών με ένα τμήμα Στατιστικής Αναλογικής που όμως έχει σχέση με τις χρηματοοικονομικές σπουδές, αλλά και ένα τμήμα Διοίκησης με ένα τμήμα που κανονικά θα έπρεπε να ανήκει σε μια Πολυτεχνική Σχολή» αναφέρει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ