17.1.2013 16:19

Καταγγέλλουν το Υπ. Παιδείας για τα κενά

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας κάνουν λόγο σε ανοιχτή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας Νομού Χίου αφού με βάση την Υπουργική απόφαση που αφορά τις προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το διδακτικό αντικείμενο της Β΄ ξένης γλώσσας (Γερμανικά) από τις συνολικά 44 ακάλυπτες ώρες, καλύφθηκαν μόνοι οι 10 αφήνοντας κενές 34 ολόκληρε ώρες.

«Η διάθεση των συγκεκριμένων ωρών δεν αρκεί ούτε καν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των τμημάτων της ΣΤ Δημοτικού του νομού, ενώ παράλληλα καθίσταται σαφές, ότι οι μαθητές της Ε Δημοτικού χάνουν ανεπιστρεπτί το αναφαίρετο δικαίωμα τους να διδαχθούν την Γερμανική Γλώσσα.
Αναρωτιέται κανείς ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί να εμπαίζει και να ξεχωρίζει τους μαθητές σε δυο κατηγορίες; Αυτούς που τελικά θα είναι οι «τυχεροί» και μετά από τέσσερις μήνες θα διδαχθούν Γερμανικά και σε αυτούς που δεν θα διδαχθούν ΚΑΘΟΛΟΥ και θα είναι οι «άτυχοι»!!!
Η αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά σαν Β΄ ξένη γλώσσα, οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής Γλώσσας καθώς και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων που είναι «άτυχες» λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Έχουμε ξεπεράσει το 1/3 της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά ως όφειλε με εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται στη διαδικασία της μάθησης. Οι επανειλημμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου να καλυφθούν οι απαιτούμενες ώρες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά το γεγονός, ότι το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να ικανοποιήσει το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή της Β΄ Ξένης Γλώσσας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σύντομα μια απάντηση καθώς και λύση σε ότι προαναφέρθηκε και να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας», αναφέρουν στην επιστολή τους οι καθηγητές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ