6.11.2012 9:04

Οι εθελοντές προστατεύουν το δάσος των Ρεστών (ΦΩΤΟ)

 
Με τον πιο απόλυτο τρόπο πιστοποιήθηκε η κατάθεση των ελπίδων της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Χίου στους εθελοντές. Την πρόσκληση της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Χίου «ΟΜΙΚΡΟΝ», με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Χίου, αγκάλιασαν περισσότεροι από 100 πολίτες. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν τις εθελοντικές δράσεις υπερβαίνει σε σημαντικό βαθμό ακόμα και τις ενέργειες των τοπικών εξουσιών.
Το δάσος των Ρεστών κάηκε το 1998 και μετά από 14 χρόνια γίνονται πλέον ορατά τα αποτελέσματα τόσο της φυσικής αναγέννησης όσο και των αναδασωτικών προσπαθειών.
Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης του υπορόφου μέσα στο δάσος, κλάδεμα των νεαρών πεύκων και περιποίηση των ενήλικων δένδρων.
Οι εργασίες, που έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο με την αξιοποίηση μέρους των  ωφελούμενων από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο οποίο συμμετέχει η Ομάδα «ΟΜΙΚΡΟΝ», συνεχίστηκαν και την περασμένη Κυριακή με μια πρωτοφανή συμμετοχή 100 και πλέον εθελοντών.
Σ’ αυτό το κάλεσμα της «ΟΜΙΚΡΟΝ» ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν:
- Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας & Δασοπυρόσβεσης Ιωνίας
- Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας - Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς
- Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χίου
- Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
- Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
- Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, «Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος»
- Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Βροντάδου
καθώς και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές.
«Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και τους καλούμε να συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τις εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον σε όλη τη Χίο», αναφέρει σε ανακοίνωση της η «ΟΜΙΚΡΟΝ» η οποία ευχαριστεί επίσης τις παρακάτω επιχειρήσεις που στήριξαν με διάφορους τρόπους την εξόρμηση της Κυριακής:
- Σούπερ Μάρκετ ΧΑΡΑ
- Ζαχαροπλαστεία ALACREME
- Οπωροπωλείο Αφοι Πλουμή – Σ. Χρυσούλης Ο.Ε.
- Αρτοποιεία Μαϊστράλη
- ΑΘΗΝΑΔΗΣ Α.Ε.
- Μηχανουργείο Βολικάκη
 
Οι εθελοντικές εργασίες στο δάσος των Ρεστών θα συνεχιστούν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ