8.8.2012 0:24

Στάχτες και αποκαΐδια στις Οινούσσες (BINTEO)

- ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ WWW.POLITISCHIOS.GR ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Εικόνες φρίκες και βιβλικής καταστροφής κατέγραψε σήμερα το απόγευμα το τηλεοπτικός φακός του www.politischios.gr, που βρέθηκε στις Οινούσσες ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη Πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 13:10 σήμερα το μεσημέρι από περιοχή δίπλα στο Μοναστήρι.

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που χρίστηκε το 1896 ήταν ο πρώτος φόρος που πλήρωσε η Αιγνούσα στη σημερινή πυρκαγιά αφού καταστράφηκε ολοσχερώς, το ίδιο και το υπέροχο δάσος που το πλαισίωνε.

Την ίδια τύχη είχαν πολλές αγροκατοικίες, αγροκτήματα και φάρμες στην περιοχή, αφού η ανυπαρξία πυροσβεστικής δύναμης στο νησί και η καθυστέρηση άφιξης των εναέριων μέσων τελικά δεν κατάφεραν να σώσουν τίποτα από το πράσινο τμήμα του νησιού.

Για ολοκληρωτική καταστροφή κάνουν λόγο την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής αφού πολλοί από αυτούς έχασαν τις καλλιέργειες και τα κοπάδια τους που δεν κατάφεραν να διαφύγουν.

Ώρες αγωνίας έζησαν και οι καλόγριες του μοναστηριού αφού παγηδεύτηκαν μέσα σε αυτό από την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα, όταν οι άνδρες του συνεργείου που πραγματοποιούσαν επισκευές στο μοναστήρι κατάφεραν επιτυχώς να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες για τη διαφυγή τους.

Στο σημείο μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής.

Το έργο της Π.Υ. Χίου, συνέδραμαν άνδρες της 96 ΑΔΤΕ, δύο Canadair CL-215 & CL-415, το πυροσβεστικό ελικόπτερο της Χίου αλλά και της Σάμου.

Ως πιθανές εκδοχές για την έναρξη της πυρκαγιάς θεωρούνται πρώτον η εκτέλεση υπαίθριων εργασιών από ιδιώτη και δεύτερον βραχυκύκλωμα στο σημείο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Οινουσσών από τη Χίο, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο έναρξης της Πυρκαγιάς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ