18.12.2014 13:45

Επιχείρηση «νοικοκύρεμα»

ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Φιλοσοφία εξορθολογισμού των λειτουργιών του Δήμου με σκοπό να μη γίνεται σπατάλη πόρων και να υπάρχει ουσιαστική απόδοση σε κάθε δημοτική ενέργεια ανέδειξαν οι κατευθύνσεις της δημοτικής αρχής στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Με πολύ περιορισμένους διαθέσιμους πόρους γίνεται εμφανές ότι η δημοτική αρχή διυλίζει τον κώνωπα σε κάθε προκύπτουσα δαπάνη, δεν σκιάζεται να προστρέξει στην ενίσχυση της δημοτικής μηχανής με εξωτερικούς συνεργάτες, παρά την κριτική από συνδικαλιστές και αντιπολιτεύσεις, ούτε δολιεύει τον χαρακτήρα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη σε μια σειρά υπηρεσιών ή να επίκειται συμμετοχή στη χρήση δημοτικών χώρων από σωματεία και συλλόγους.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεχώρισαν:

·      

Συμβάσεις με Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Με το πρώτο για την εξυπηρέτηση πολιτών στα περιφερειακά πάρκα, με το δεύτερο για τα δρομολόγια του κύκλου της Αμανής. Ψηφίστηκαν χωρίς τροποποιήσεις, ενώ πολλά μέλη του Συμβουλίου στάθηκαν στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων με τους δυο φορείς συγκοινωνιών.

·      

Ιατρός εργασίας

Εγκρίθηκε το μισό τιμολόγιο του γιατρού που προσφέρει υπηρεσίες ιατρού εργασίας, καθώς η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου διαπίστωσε ότι δεν είχε περάσει από όλες τις Υπηρεσίες.

·      

Αίτημα Ζαχ. Μαϊστράλη

Δόθηκε αναβολή στη συζήτηση του θέματος. Η αρχική διάθεση της δημοτικής αρχής και της ελάσσονος μειοψηφίας είναι να μην επιτραπεί η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο έξω από το φούρνο Μαϊστράλη, όπως αιτήθηκε ο ιδιοκτήτης του, με το επιχείρημα ότι θα κλείσει ο πεζόδρομος εισόδου – εξόδου προς την Απλωταριά.

Ο ισχυρισμός του κ. Μαϊστράλη ότι μεταχειρίζεται από το Δήμο με δύο μέτρα και δυο σταθμά σε σύγκριση με συναδέλφους του υποχρέωσε το Συμβούλιο να εξετάσει νέο του αίτημα με μικρότερη απαίτηση εκμίσθωσης χώρου.

·      

Προϋπολογισμοί

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προϋπολογισμοί σε Ομήρειο, ΔΗΚΕΧ, Νομικό Πρόσωπο , Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Εκφράστηκαν αντιρρήσεις από τις αντιπολιτεύσεις για τον γενικό τους προγραμματισμό και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ειδικά για τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου η παράταξη Λαμπρινούδη επέμεινε στην χρηματοδότηση όλου του έργου για τα πεζοδρόμια στη νότια πλευρά της Προκυμαίας, με αποτέλεσμα έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των Μιχ. Μπελέγρη και Πολ. Λαμπρινούδη και Στ. Καμπούρη.

·      

Τιμολόγιο ΔΕΥΑΝΧ

Εγκρίθηκε η τιμολογιακή πολιτική για το 2015, με έγγραφες απειλές από το Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας ότι δεν θα πληρώνονται οι λογαριασμοί και αντίστοιχα παράπονα από κατοίκους της Λαγκάδας. Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα προκύψει ενιαίο τιμολόγιο μέσα στα επόμενα χρόνια έδωσε ο Απ. Τζιώτης, με τον Πολ. Λαμπρινούδη να απαντά ότι δεν το πιστεύει γιατί ενιαία πολιτική ακολουθήθηκε και στα τέλη καθαριότητας. Τον κόσμο να ξεσηκωθεί κάλεσε ο Μ. Σκούφαλος, με το Συμβούλιο να συγκροτεί διαπαραταξιακή επιτροπή, που με την αρωγή τεχνοκρατών θα μετρήσει την ακριβή τιμή του νερού ανά κυβικό.

·      

ΣΧΟΑΑΠ Αγίου Μηνά

Εγκρίθηκε το β΄ στάδιο της μελέτης, με τους περισσότερους από τους συμβούλους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δουλειά της μελετητικής ομάδας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ