18.12.2014 10:38

Η «σφαγή» για την οικειοποίηση της επέκτασης βοηθά τον τελικό στόχο

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟΝ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Σε έναν ανταγωνισμό εντυπώσεων, που εν τέλει όμως καταλήγει προς όφελος του στόχου της επέκτασης, έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα Ν. Μηταράκης και Κ. Τριαντάφυλλος. Τα δυο κοινοβουλευτικά στελέχη με επιρροή στον κρατικό μηχανισμό θέλουν να παρουσιάσουν απτές εξελίξεις στο μεγαλύτερο έργο υποδομής για το νησί, αν είναι εφικτό ακόμα και πριν τις εκλογές, προσδοκώντας στα ανάλογα εκλογικά οφέλη. Αποτέλεσμα της προσπάθειας τους, για πρώτη φορά μετά την εξασφάλιση της πίστωσης για τις αρχικές απαλλοτριώσεις, το σύνολο της κρατικής μηχανής που εμπλέκεται με την υπόθεση να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του και αναγκαστικά να έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα το θέμα.

Αιχμές για πλημμελή γνώση

Οι χθεσινές δηλώσεις Μηταράκη προκάλεσαν  τα άμεσα αντανακλαστικά Τριαντάφυλλου. Το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ άφηνε σαφείς αιχμές για επιδερμική γνώση του θέματος από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, σχολιάζοντας κατ’ αρχήν ότι δεν ευσταθεί η αναφορά του ότι έγιναν πάνω από 50 διοικητικές αποβολές. «Η διοικητική αποβολή είναι μια πολυετής δικαστική διαδικασία, που ευτυχώς καταφέραμε να την αποφύγουμε», σχολίαζε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση του αεροδρομίου Χίου είναι καθαρά αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και για αυτό καθοριστικής σημασίας είναι οι επαφές του απευθείας με τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη. Υπάρχει μάλιστα δέσμευση από τον υπουργό ότι η απαραίτητη διάθεση πίστωσης για τις εργασίες ισοπέδωσης της απαλλοτριωμένης έκτασης είναι υπόθεση λίγων ημερών, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ουσιαστικά εκτιμώντας ότι η δημοπράτηση του έργου από την Υ.Π.Α. θα μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα του τριμήνου. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ