19.12.2014 11:17

Κάνουν εμπόριο με τα δωρεάν ακτινίδια!

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει η απόφαση συλλόγων και σωματείων του νησιού να μοιράζουν τα ακτινίδια που παρέλαβαν κατά τόνους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέλη τους με ένα … συμβολικό αντίτιμο.

Το πρόβλημα προέκυψε από την απόφαση διοίκησης σωματείου να παραδίδει τα φρούτα που έχει παραλάβει δωρεάν έναντι ενός ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα πρέπει να καλυφθούν κάποια έξοδα μεταφοράς και οι … σακούλες! Ακολούθησε άλλο σωματείο, που ανέβασε το κόστος διανομής στα δυο ευρώ.

Οι πρακτικές αυτές άνοιξαν, ως φαίνεται, την όρεξη προέδρου Συλλόγου, μέλη του οποίου έχουν αρχίσει να καταγγέλλουν, ανώνυμα προς το παρόν, ότι τους παραδίδονται μετρημένα (15 -20) ακτινίδια αντί 5 ευρώ, σχεδόν όσο η τιμή αγοράς τους από τα μανάβικα!

Εκεί η αιτιολογία είναι ότι η καταβολή των 5 ευρώ γίνεται για να τονωθεί το ταμείο του Συλλόγου προκειμένου να πραγματοποιήσει άλλες δράσεις.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει στη διοίκηση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ. Δεδομένου όμως ότι δεν γίνονται επώνυμα, παρότι δεν επιδέχονται αμφιβολίας, υπάρχει ενδοιασμός για το πώς θα τις χειριστούν. Ίσως μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να προφυλαχτούν οι δικαιούχοι των ευπαθών ομάδων από τις διαθέσεις των προεδρείων των Συλλόγων τους.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ