25.8.2015 13:40

Κύμα αποχωρήσεων από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

«ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ», ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ

Κοινή ανακοίνωση η οποία καταλήγει σε παραίτηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης πέντε συνολικά στελέχη της.

Πρόκειται για τους Τέλη Τύμπα, Δημήτρη Λαβατσή, Μικέ Κριμιζή, Ειρήνη Κουτσουλιά και Αλέκο Γαϊτάνο.

Η επιστολή

Όπως αναφέρουν τα παραιτηθέντα μέλη της Νομαρχιακής:

«Η υπογραφή ενός τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα είναι προφανώς το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψήφισαν οι πολίτες που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Είναι επίσης το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επέλεξε με την ψήφο της υπέρ του ΟΧΙ μια ισχυρή πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών. Στη διαδικασία της ανατροπής της λαϊκής εντολής της 25 Ιανουαρίου, όπως και στη διαδικασία της ανατροπής της ψήφου υπέρ του ΟΧΙ, τα όργανα και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν στο περιθώριο. Όπως τέθηκε τελικά στο περιθώριο και αγνοήθηκε παντελώς η συμφωνημένη απόφαση για συνέδριο, καθώς ανακοινώθηκαν εκλογές χωρίς να έχει συζητήσει γι αυτό κανένα όργανο του κόμματος. Όλα αυτά βρίσκονται σε καταφανή αντίθεση με τη συστατική αρχή της αριστεράς που είναι η απόλυτη δημοκρατία και η ισότιμη συμμετοχή όλων στις αποφάσεις», αναφέρουν.

Στην επιστολή τους οι πέντε, υπογραμμίζουν ότι "ο κόσμος της αριστεράς, της οικολογίας των κοινωνικών κινημάτων, το πλήθος του κόσμου της εργασίας και οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες δεν έχουν καμία εναλλακτική με την πολιτική των μνημονίων" ενώ αναφέρουν ότι είναι έτοιμοι «να υπερασπίσουν με αγώνες το σύνταγμα, τη δημοκρατία, την ευημερία με ισότητα και αλληλεγγύη».

Απόλυτη υποταγή

Στο κείμενο της επιστολής παραίτησης, τα πρώην μέλη κάνουν λόγο για περιθωριοποίηση όσων στήριξαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος ενώ αναφέρουν ότι «η απόλυτη υποταγή θα ολοκληρωθεί αν υλοποιηθεί το τρίτο μνημόνιο».

«Δεν τους αξίζει η ντροπή της υλοποίησης ενός τρίτου και τελειωτικού μνημονίου αλλά η αντίσταση στη υλοποίησή του. Δεν τους αξίζει να νομιμοποιούν ένα ‘αριστερό’ μνημόνιο με προφάσεις περί ισοδύναμων μέτρων, με τη στήριξη εντέλει καναλαρχών που μέχρι σήμερα βρίσκονταν απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνουν.

Μας επιδοκιμάζει η κοινωνία

Καταλήγοντας οι πέντε παραιτηθέντες εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι τόσο η κοινωνία όσο και οι σύντροφοί τους που τους ανέδειξαν στη Νομαρχική επιδοκιμάζουν την παραίτησή τους καθώς δεν τους εξουσιοδότησαν ώστε να υλοποιηθεί ένα ακόμη μνημόνιο.

«Είμαστε σίγουροι ότι κατανοούν και επιδοκιμάζουν τη συλλογική μας παραίτηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Όπως είμαστε σίγουροι ότι θα συναντηθούμε με τους περισσότερους από αυτούς, μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας, στους αγώνες που έρχονται», καταλήγουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ