12.2.2016 11:41

Όλα στο μηδέν

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Τη στασιμότητα που υπάρχει αναφορικά με τις επενδύσεις στα νησιά του Αιγαίου καυτηριάζει ο βουλευτής της ΝΔ. Ν. Μηταράκης. Σε παρέμβαση του σημειώνει: "Κανένα άνεμο αισιοδοξίας δεν φέρνουν οι απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών για την πραγματοποίηση μιας σειράς επενδύσεων που μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά για την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας. Οι φάκελοι για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων είναι κολλημένοι στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και ουσιαστικά τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια «σκουριάζουν» από την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί 16 αιτήσεις για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε ολόκληρη στην Ελληνική επικράτεια, έχει εγκριθεί μόνο μία στην Κέρκυρα και αυτή από τον Δεκέμβριο του 2014! Έκτοτε δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος! Και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρουσιάζει μηδενικό έργο.

Από τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργείου είναι σαφές ότι η πολιτική ηγεσία του δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών, δεν παρακολουθεί την εξέλιξη τους, συμβιβάζεται με τις ατέρμονες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπονομεύουν την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ενώ και η διαβεβαίωση που δίνει για την εκπόνηση ενός νέου νομικού πλαισίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ