16.12.2014 20:18

Πρακτικές «Δούρειου Ίππου» στο Νομικό Πρόσωπο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Π. ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου με τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου, που μέσα από ανακοίνωση παρομοιάζουν τον ίδιο τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Π. Καμπούρη ως «Δούρειο Ίππο» που « καταλύει τις εργασιακές σχέσεις και το δημόσιο χαρακτήρα του Νομικού Προσώπου του Δήμου».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν: 

"Πριν να συμπληρώσει τρεις μήνες θητείας ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής :  απευθείας αναθέσεις για την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες,  λογιστή, φύλακα και έπεται συνέχεια…

Ως γνήσιος συνεχιστής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Λαμπρινούδη και Μυριαγκού, η Δημοτική Αρχή Βουρνού με σκανδαλώδη τρόπο   επιλέγει τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ για να  τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου του Δήμου και για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών σε προσωπικό  του Νομικού Προσώπου.

Και συνεχίζει ο κ. Καμπούρης ανερυθρίαστα,  προγραμματίζοντας νέα απευθείας  ανάθεση για τη συνεδρίαση της 17ης  Δεκεμβρίου.

Σε μια εποχή που τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται συνεχώς δραματικά και που απαίτηση όλων μας είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά, ο Πρόεδρος του Ν. Π. μοιράζει αφειδώς θέσεις εργασίας  σε «ημέτερους» παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ  και καταργώντας κάθε είδους αξιοκρατία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α καταδικάζει τις  προκλητικές αποφάσεις της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου που μόνο στόχο έχουν  την προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη  διατήρηση των πελατειακών σχέσεων και την μετατροπή του Δήμου σε επιχείρηση.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου αλλά και τον  Δήμαρχο Χίου   να αγωνιστούν  ώστε να αποτρέψουν την κατάρρευση του Νομικού Προσώπου από τη διαρκή μείωση του προσωπικού του  που οδηγεί  στην επισφαλή  λειτουργία των υπηρεσιών του. Τους καλούμε  να διεκδικήσουν μόνιμο προσωπικό ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό που υπάρχουν στο Νομικό Πρόσωπο και τα οποία θα προκύψουν όπως γνωρίζουν καλά και το επόμενο έτος.

Οφείλουν όχι να καταλύσουν αλλά να εξασφαλίσουν  το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δομών του Νομικού Προσώπου του Δήμου. Αυτό είναι το κύριο μέλημά τους και αυτό το ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν κάτι που άμεσα πρέπει να  κατανοήσουν γιατί το οφείλουν στην κοινωνία της Χίου και στους δημότες  της". 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ