12.2.2015 17:26

Στην Εθνική τράπεζα τα χρήματα του Δήμου

ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Ένας από τους μεγαλοκαταθέτες της Εθνικής Τράπεζας, θα είναι πλέον ο Δήμος Χίου, ύστερα από τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση που πήρε χθες η διευρυμένη διαπαραταξιακή επιτροπή, να μεταφέρει το αποθεματικό του Δήμου από τη Eurobankπου ήταν μέχρι σήμερα στην εθνική τράπεζα.

Τα χρήματα που αποτελούν αυτή τη στιγμή το «κομπόδεμα» του Δήμου Χίου κι αφορούν κυρίως στη μισθοδοσία των υπαλλήλων και στην αποπληρωμή κάποιων έργων ανέρχονται στα 4 εκ. ευρώ.

Μέχρι πρότινος ο λογαριασμός ήταν στην Eurobank. Χθες το μεσημέρι οι διευθυντές των τραπεζώνALPHA, ATTIΚΑ, EΘNIKHΣ, EUROBANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ κατέθεσαν τις προσφορές τους στην επιτροπή που αποτελούνταν από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, συνεπικουρούμενα από την Κλ. Κωστάλα που εκπροσωπούσε τη ΛΑΣ, την Ερμ. Φρεζούλη από τη Χιακή Συμπολιτεία και  τον Π. Πεντάκη της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Και προθεσμιακή;

Η Εθνική κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά κι αυτό ήταν που βάρυνε στη ζυγαριά με επιτόκιο 2,02% ενώ η επιτροπή θα εξετάσει και το ενδεχόμενο να προχωρήσει για κάποιο ποσό σε προθεσμιακή κατάθεση στηνAttica, όπου κι εκεί ήταν ευνοϊκότεροι οι όροι.

Επισήμως η απόφαση θα εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο, στην επόμενη συνεδρίαση του.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ