26.3.2015 16:55

Ζήτα μου τί θες

• ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Υ.Π.Α.

Ψηλώνει σταδιακά στην ιεράρχηση της Περιφέρειας το κεφάλαιο του αεροδρομίου. Η στασιμότητα που παρατηρείται στην υπόθεση, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για εξέλιξη της υπόθεσης του clear way, και ο έντονος προβληματισμός που αναπτύσσεται από εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, υποχρεώνουν την περιφερειακή αρχή να διερευνήσει τα αίτια των μεγάλων καθυστερήσεων.

Απευθυνόμενη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η Χρ. Καλογήρου ζητά αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης και θέτει την Περιφέρεια στη διάθεση της Υ.Π.Α. για όποια συνδρομή είναι εφικτό να παράσχει.

«Κι εγώ πληροφορούμαι ότι η Υ.Π.Α. αναμένει από την Περιφέρεια την ανάληψη του κόστους της μελέτης μετατόπισης της παραλιακής οδού, όμως επισήμως δεν διαθέτω κανένα αίτημα στις υπηρεσίες μας», δηλώνει η περιφερειάρχης στον «π».

Η οικονομική στενότητα της Περιφέρειας θα δυσκολέψει αισθητά τη δυνατότητα ανταπόκρισης της, ειδικά αν το κόστος της μελέτης προκύψει μεγάλο, ωστόσο στην περιφερειακή αρχή νοιώθουν πως η ιεράρχηση του θέματος πρέπει να τεθεί ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της για τη Χίο. «Ακόμα κι αν απαιτηθεί να εξαντληθούν τα περιθώρια συμμετοχής μας στη νέα Προγραμματική Περίοδο από τα ούτως ή άλλως περιορισμένα διαθέσιμα των έργων υποδομής», συμπληρώνει ο Στ. Κάρμαντζης.

«Ας μας ξεκαθαρίσει η Υ.Π.Α. τι ακριβώς περιμένει από εμάς και τότε μιλάμε με ακριβέστερα δεδομένα», καταλήγει η κ. Καλογήρου, εν αναμονή της επίσημης απάντησης. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ