16.11.2015 11:13

Αγανάκτηση για την ιατρική αποψίλωση της Αμανής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Την έκπληξη και την αγανάκτηση των κατοίκων της Βόρειας Χίου για την υγειονομική κατάσταση στην Αμανή εκφράζει μέσα από επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Α. Ξάνθο, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης επισημαίνοντας για πολλοστή φορά ότι το νησί έχει θρηνήσει την τραγικά περιστατικά εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής κάλυψης.

«Παρά τα αιτήματά μας, με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την μετάθεση του μοναδικού Γενικού Ιατρού από το αποψιλωμένο, και πλέον κατ’ όνομα και μόνο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, χωρίς την εξασφάλιση της αντικατάστασης του.  Η υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη. Απαιτούμε την άμεση ρύθμιση του θέματος και την υγειονομική κάλυψη της περιοχής με ιατρικό προσωπικό. Σε διαφορετική περίοδο, και εν όψει της χειμερινής περιόδου, για τυχόν απευκταία περιστατικά την ευθύνη θα φέρουν ακέραια η διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κάρμαντζης ενώ καταλήγει λέγοντας ότι: «Η παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας απομακρυσμένων ακριτικών περιοχών δεν είναι ούτε παραχώρηση, ούτε πολυτέλεια. Είναι απολύτως κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμά τους, το οποίο η Πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ