19.11.2015 16:02

Κοινός παρονομαστής η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΑ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σβήνουν και γράφουν ποσοστά και προσπαθούν να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, φίλους και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τα τοπικά επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων αρχηγών του κόμματος.

Παράλληλα, όλοι επιχειρούν να προβλέψουν ποια θα είναι η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής 22 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, χωρίς κανείς, ακόμα και το πιο έμπειρο στέλεχος, να μπορεί να προβεί σε ασφαλή εκτίμηση.

Την ίδια στιγμή ανεβαίνουν υπέρμετρα οι τόνοι και η ένταση μεταξύ των υποψηφίων, δίνοντας λαβή για ποικίλα σχόλια σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να βρεθούν στο ίδιο κόμμα πολλοί μετά τα όσα έχουν ακουστεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Παρότι το χάσμα έχει προχωρήσει και στην εκλογική βάση του κόμματος κοινή συνισταμένη αποτελεί η ενότητα την επομένη της κρίσιμης ψηφοφορίας αλλά και η άσκηση δυναμικής αντιπολίτευσης με στόχο την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και την επαναφορά της Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας.

Δημήτρης Μεσολογγίτης

«Αυτό που προέχει στη Ν.Δ. είναι η ενότητα. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Στην κορυφή βάζουμε την ενότητα του κόμματος, και στη συνέχεια σωστή και δυνατή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση που πειραματίζεται σε βάρος του ελληνικού λαού εδώ κι ένα χρόνο».

Χρήστος  Καραχάλιος

«Η διαδικασία επιλογής αρχηγού αποτελεί μία επίπονη διαδικασία αλλά είναι πάντα δημιουργική και πρωτίστως δημοκρατική. Το διακύβευμα για τη Ν.Δ. είναι να επιδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία υπευθυνότητας δημιουργικότητας και αλλαγών οι οποίες θα αντικαταστήσουν αρχικά μία σοβαρή αντιπολιτευτική και αργότερα κυβερνητική δύναμη. Το βασικό ζητούμενο είναι το κόμμα να κρατηθεί ενωμένο, να αρθρώσει σοβαρό προγραμματικό λόγο και να διαμορφώσει κυβερνητική πρόταση την οποία να εμπιστευτούν και πάλι πολίτες».

Χρ. Τρικύλας

«Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να γίνει όπως και παλιά. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε σε μία νέα βάση, να πορευτούμε από την αρχή. Με θέληση και με πραγματική οργάνωση μπορούμε και πάλι να βγούμε μπροστά. Θα πρέπει να βγούμε ξανά στη βάση και να πει την πραγματική αλήθεια, να πούμε τα πράγματα όπως έχουν. Δυστυχώς υπήρξε μεγάλη αποξένωση από τον κόσμο μας». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ