17.11.2015 10:05

Μία επέτειος, ξεχωριστές συγκεντρώσεις

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις θα εορταστεί και φέτος η 42η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου καθώς ΑΔΕΔΥ, ΚΚΕ και Εμποροϋπάλληλοι διοργανώνουν συγκέντρωση στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αιγαίου επί της οδού Μιχάλων ενώ μισή ώρα αργότερα το Εργατικό Κέντρο Χίου διοργανώνει άλλη εκδήλωση στις 18:30 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα μηνύματα

ΚΚΕ: «Επίκαιρα τα διδάγματα του Πολυτεχνείου»

«Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Τα διδάγματα αυτού του ξεσηκωμού είναι και σήμερα επίκαιρα, αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου και η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας.

Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού και την πορεία στην είσοδο του Πανεπιστημίου (οδός Μιχάλων) στις 18:00, την Τρίτη 17/11/2015».

 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Να δοθεί ταξική απάντηση από εργάτες και νεολαία»

«42 χρόνια μετά τιμαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.

Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή, φασιστική δικτατορία, οι  στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες.

Ειδικά σήμερα, που επιχειρείται στο όνομα της "αριστερής" κυβέρνησης, η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για ζωή και δουλειά χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές Υγείας και Πρόνοιας, με μισθούς πείνας, χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση από τους εργάτες και τη νεολαία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δίνοντας δυναμικό παρόν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που θα πραγματοποιηθεί από το ΠΑΜΕ και τις άλλες ταξικές δυνάμεις, στην είσοδο του πανεπιστημίου Αιγαίου και ΕΠΑΛ Χίου στις 17 Νοέμβρη 18:00».

 

Εργατικό Κέντρο Χίου: «Όλοι μαζί μπορούμε»

«Το Εργατικό Κέντρο Χίου αποδίδει φόρο τιμής στην μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σήμερα, που η κοινωνία μας βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές,  η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ,αναρωτιέται σιωπηλά αν είμαστε ελεύθεροι, αν έχουμε δημοκρατία και αν τελικά το σύνθημα και ο στόχος της «γενιάς του Πολυτεχνείου» για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι όχι μόνο επίκαιρος ,αλλά και επιτακτικός.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο το Χιώτικο Λαό να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και αγώνα που θα πραγματοποιηθούν και στο νησί μας, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30μμ στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αναλυτικά:

18.30-19.00: Χαιρετισμοί φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων

19.00-19.05: Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

19.05-19.25: Θεατρικό δρώμενο για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

19.25-20.00: Σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Φορέων, Τοπικών Αρχών και Κομμάτων

20.00-20.15: Μουσικό δρώμενο και κλείσιμο της εκδήλωσης από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εργατικού Κέντρου

Θα  ακολουθήσει πορεία

Όλοι μαζί μπορούμε, έχοντας μπροστάρη τη νεολαία μας, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να αγωνιστούμε ενωμένοι και να ανάψουμε και πάλι την σπίθα της ελπίδας που θα φωτίσει το μέλλον μας».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ