24.2.2017 14:04

«Να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο Μηταράκης και Ν.Δ.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ.

Αφορμή νέας ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου στάθηκαν οι δηλώσεις του Χιώτη Βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη περί αναγκαιότητας απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των τάξεων των ΕΠΑ.Λ..

Όπως επισημαίνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ: «η κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  της οποίας Υπουργός ήταν ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ Ν. Μηταράκης και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, γνωστός ως υπουργός των απολύσεων, ψήφισε το νόμο 4172, με το 82ο άρθρο του οποίου καρατομήθηκαν 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών και καταργήθηκαν οι τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Με το μέτρο αυτό, 20 χιλιάδες μαθητές  έχασαν τις ειδικότητες στις οποίες σπούδαζαν. Εκατοντάδες δημόσια εργαστήρια αχρηστεύτηκαν. Οι πιο σημαντικές ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης παραδόθηκαν βορά στους ιδιώτες (ΙΕΚ και ΣΕΚ).

 H Kυβέρνηση τότε χωρίς ίχνος ντροπής πέταξε από την Εκπαίδευση 2500 Εκπαιδευτικούς και στέρησε από τους μαθητές το σχολείο τους.

Στην Χίο  60-70 μαθητές-ριες,αναγκάζονται να σπουδάσουν κάτι άλλο από αυτό που ήθελαν, 12 εκπαιδευτικοί,χάνουν την δουλειά τους, χωρίς κανένα λόγο,χωρίςκαμμίαεξήγηση,χωρίςκαμμία αξιολόγηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου κατηγορώντας τον Νότη Μηταράκη για υποκρισία.

«Η υποκρισία και η μικροπολιτική έχουν όρια και δυστυχώς για εσάς έχετε  κάνει τόσα πολλά προς όφελος των ολίγων και ισχυρών και εμείς και οι συμπολίτες μας τα θυμόμαστε.

Μην μας υποτιμάτε και μην μας προκαλείτε.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.  Μην αγχώνεστε να μας αποδείξετε πόσο νοιάζεστε για την εκπαίδευση γιατί το αίτημα της ίδρυσης του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου έχει δρομολογηθεί από καιρό.», καταλήγει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ