13.11.2015 9:11

«Παντρολογήματα…αλά κινηματογραφικά» από το «ΑΡΤΙΟΝ»

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση –θεατρικό ντοκυμανταίρ, όπου το κοινό συμμετέχει διαδραστικά, ανεβάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΤΙΟΝ» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 7.30  μ.μ.

Το θέμα του «Παντρολογήματα…αλά κινηματογραφικά» διαπραγματεύεται τα προξενιά και τις κοινωνικές συμβάσεις γύρω από το γάμο, όπως παρουσιάζονται μέσα από τις κωμωδίες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου.

Ο κλασσικός μαμάκιας με την αυταρχική μαμά, ο αδελφός που πρέπει να παντρέψει πρώτα τις αδελφές του και μετά να «νοικοκυρευτεί» κι αυτός, οι προξενήτρες της εποχής, τα ανύπαντρα αδέλφια που τελικά γηροκομούν το ένα το άλλο, οι προικοθήρες γαμπροί, η καπάτσα «αιώνια» αρραβωνιαστικιά που προσπαθεί να παντρέψει την ανύπανδρη αδελφή του φίλου της, η χήρα νύφη που πρέπει και πάλι να αποκατασταθεί, αλλά και ο ρόλος της πεθεράς θα ζωντανέψουν επί σκηνής από μέλη και φίλους-ερασιτέχνες ηθοποιούς του «ΑΡΤΙΟΝ» το Σάββατο.

Η παράσταση πλαισιώνεται από τραγούδια και χορούς ενώ παράλληλα γίνεται σχολιασμός για την επιμέρους θεματολογία, καθώς και ζωντανή συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι μ΄ εθελοντική συνεισφορά (κι αυτή για όσους μπορούν να τη διαθέσουν), ενώ μέρος των κερδών θα προσφερθεί για τους πρόσφυγες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ