16.11.2015 18:10

Συνάντηση με επίκεντρο τα κενά στην Αμανή

ΤΕΤ Α ΤΕΤ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου είχε νωρίς το απόγευμα ο Δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνούς. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Χίου για θέματα υγείας Γιάννης Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν το νησί, με έμφαση στην αποψίλωση του πολυδύναμου ιατρείου της Βολισσού, αλλά και τη γενικότερη υποστελέχωση σε αγροτικούς γιατρούς, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους των απομακρυσμένων, κυρίως, περιοχών της Χίου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ταύτιση απόψεων για τον τρόπο συντονισμού των από κοινού ενεργειών, προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για το φλέγον θέμα της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων  περιοχών του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε, και εκ μέρους των δημοτών, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για την πολύ καλή συνεργασία με το Δημοτικό Ιατρείο στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των απόρων συμπολιτών μας και αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά των ιατρών στο Γηροκομείο της Χίου, αλλά και στις δράσεις σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας.

Τέλος, εξήρε την εθελοντική προσφορά και συνεισφορά του Ιατρικού Συλλόγου της Χίου στην υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για την αγορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ