16.11.2015 11:30

Τ. Κουίκ: «Δίκαιο το αίτημα για επέκταση του διαδρόμου προς βορρά»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ

Η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου και το θέμα του προσφυγικού προβλήματος, ήταν κυρίως τα αντικείμενα συζήτησης στη συνάντηση εργασίας που είχαν στη Χίο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και ο Δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς.

Όπως δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ:

«Το μεγάλο πρόβλημα των ροών προσφύγων και μεταναστών προς το νησί μας απασχόλησε ως προς την ανεύρεση των υποδομών εκείνων, που χρειάζονται για τη δημιουργία του προσωρινού hotspot.

Στο ειδικότερο θέμα του προσφυγικού, δεν μπήκαμε σε ιδιαίτερη ανάλυση με τον κύριο Δήμαρχο, γιατί ήδη το είχαμε συζητήσει στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών και των Δημάρχων – μεταξύ των οποίων και ο κ. Βουρνούς – των πέντε νησιών του Αιγαίου που δέχονται κατά κύριο λόγο την πίεση της προσφυγικής ροής.

Συζήτηση εκτεταμένη κάναμε για το θέμα του διαδρόμου στο αεροδρόμιο του νησιού, που να θυμίσω ότι δεν είναι από εκείνα που βρίσκονται στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κύριος Δήμαρχος μου εξήγησε ότι το σημερινό μήκος του διαδρόμου, που δεν ξεπερνά τα 1500 μέτρα, δεν επιτρέπει την ασφαλή προσγείωση - απογείωση αεροπλάνων τύπου Airbus και πόσο μάλλον, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ομαλές, με αποτέλεσμα το νησί να στερείται τα μεγάλα charters και να έχει σοβαρές απώλειες τουριστικού ρεύματος, ενός τουρισμού που το δικαιούται η Χίος, το νησί της μαστίχας, με τις ομορφιές που έχει.

Δεσμεύτηκα, ότι θα κάνω άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ώστε και οι μπουλντόζες να καθαρίσουν την περιοχή που έχει ήδη απαλλοτριωθεί και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να προχωρήσει στη ρύθμιση των φαναριών κυκλοφορίας του δρόμου, που - για ένα προσωρινό χρονικό διάστημα - θα τέμνει το διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης.

Τέλος, θέλω να επισημάνω, ότι διάβασα με πάρα πολύ ενδιαφέρον ένα άρθρο στην εφημερίδα «Ο Πολίτης της Χίου», που αναφέρει ότι κάθε φορά οι πολιτικοί που επισκέπτονται το νησί εισπράττουν από τη φιλοξενία που τους επιφυλάσσεται, επισημαίνοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει και η Χίος να εισπράττει κάτι από τους πολιτικούς που την επισκέπτονται.

Συμφωνώ απόλυτα.

Θα προσπαθήσω να το κάνω πράξη ξεκινώντας από το αεροδρόμιο».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ