30.12.2015 21:36

Ιστοσελίδα μαζεύει υπογραφές για να λάβουν τα νησιά του Αιγαίου το Νόμπελ Ειρήνης

Μια διαιδικτυακή καμπάνια έχει ξεκινήσει από την ιστοσελίδα www.avaaz.org, μαζεύοντας υπογραφές ώστε τα νησιά του Αιγαίου να λάβουν μέρος στην διεκδίκηση του Νόμπελ Ειρήνης, για την προσφορά και συνεισφορά τους στην φιλοξενία των Σύρων και άλλων προσφύγων που καταφθάνουν μαζικά στην Ευρώπη προς αναζήτηση ενός καλ΄΄υτερου μέλλοντος. Η ιστοσελίδα έχει βάλει στόχο να μαζευτούν αρχικά 20.000 υπογραφές και προφανώς στη συνέχεια να διεκδικηθούν ακόμη περισσότερες. Μάλιστα την καμπάνια συνοδεύει και ένα κείμενο στο οποίο κυριαρχούν οι λέξεις "Φιλότιμο", "Αγάπη", "Φιλοξενία", χαρακτηριστικές της παράδοσης της Ελλάδας και του ελληνικού πληθυσμού που για αιώνες υπηρετεί το νόημά τους. 

Ενδεικτικά στο κείμενο αναφέρεται ότι ο ντόπιος πληθυσμός των νησιών του Αιγαίου και οι οργανισμοί που ήδη έχουν εγκατασταθεί σε αυτά προσφέροντας βοήθεια,έχουν κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσους τους εκτοπισμένους Σύριους πρόσφυγες και να τους βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, παρά την βαθειά οικονομική κρίση που η χώρα έχει υποστεί. "Έχουν πολύ λίγα να προσφέρουν όμως το κάνουν παρά τα προβλήματα", σημειώνεται χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει αναφέροντας ότι οι λέξεις: φιλότιμο, αγάπη, σεβασμός, και φιλοξενία είναι η απάντηση τους σε εκείνους που δεν γνωρίζουν καν το νόημα των λέξεων. 

Και για να ολοκληρώσει την απαίτηση, τα νησιά του Αιγαίου να λάβουν το Νόμπελ Ειρήνης, σημειώνει ότι οι πράξεις των ντόπιων πληθυσμών δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες. Συμβάλλουν ουσιαστικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα και αποτελούν σαφή παραδέιγματα αγάπης που οι υπόλοιποι λαοί οφείλουν να μάθουν και να αναγνωρίσουν. 

Άραγε θα υπάρξει ανταπόκριση και ίσως ... και το επιθυμητό αποτέλεσμα; 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ