16.10.2015 13:56

1,6 εκατομμύρια για επισκευές στους δρόμους από την Περιφέρεια

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Τις συμβάσεις για δύο έργα συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Χίου συνολικού προϋπολογισμού 1.680.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα:

-       «Συντήρηση οδικού δικτύου Κεντρικού Τμήματος Νήσου Χίου»,   προϋπολογισμού 840.000 ευρώ.

-       «Συντήρηση οδικού δικτύου Νοτίου Τμήματος Νήσου Χίου», προϋπολογισμού 840.000 ευρώ.

 Στο πλαίσιο των έργων πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την ασφαλτόστρωση κατά τμήματα των οδών, έργα ανάσχεσης των καταπτώσεων των πρανών, καθαρισμός τάφρων, κατασκευή σωληνωτών οχετών και επενδεδυμένης τάφρου για την απορροή ομβρίων υδάτων σε τμήματα που απαιτείται, άρση καταπτώσεων, εργασίες κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επιλεγμένες θέσεις, εργασίες κοπής της παρόδιας ξυλώδους βλάστησης κλπ.

Η συνολική προθεσμίας για την περαίωση των έργων είναι 19 μήνες.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 588) και υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε σχετικά: «Τα έργα για τη βελτίωση του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αφού με τις παρεμβάσεις αυτές μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την οδική ασφάλεια των πολιτών». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ