24.12.2015 15:23

Αδύνατον να … συμβιώσουν

• ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ

Είχαμε συνειδητοποιήσει πως οι δυο βουλευτές ήταν εξ’ αρχής δύσκολο να συνεργαστούν. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων τους η πρόταση Μηταράκη για σύσταση κοινής ομάδας τοπικής δράσης είχε απορριφθεί από τον Ανδρ. Μιχαηλίδη. Στο μεσοδιάστημα στις σχέσεις τους κυριάρχησε η καχυποψία για τις εκατέρωθεν προθέσεις και οι επαφές τους περιορίστηκαν σε όσα υποχρεωτικά ορίζονται από την τυπολατρία.

Η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ανέδειξε άλλη μια παράμετρο. Την ιδιοσυγκρασιακή τους αντίθεση ακόμα κι εκεί που οι κομματικές γραμμές οπισθοχωρούν και δίνουν τη θέση τους σε ψήφο κατά συνείδηση. Το σύμφωνο συμβίωσης υπερψηφίστηκε από τον Ανδρ. Μιχαηλίδη, καταψηφίστηκε από το Ν. Μηταράκη. Μια εκ διαμέτρου αντιθετική φιλοσοφία, ακόμα και για όσα ορίζουν την καθημερινότητα μας, φανερώνει ότι μάλλον είναι ανέφικτη η σύμπτωση των δυο ακόμα και σε μείζονα τοπικά ζητήματα.

Να κάνει το θαύμα του το πνεύμα των Χριστουγέννων και να τους φωτίσει για μια επίδειξη καλοπροαίρετης συνεργασίας; Μάλλον πολλά του ζητάμε. Ας περιοριστούμε στην επεξήγηση της ψήφου του καθενός στις δηλώσεις που ακολουθούν.

ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Αποκατάσταση μιας σημαντικής εκκρεμότητας»

 «Η Πολιτεία αποκατέστησε, ως όφειλε, μια εκκρεμότητα χρόνων που αφορά τα αστικά δικαιώματα ανθρώπων οι οποίοι επιλέγουν να ζουν με το δικό τους τρόπο. Η πρωτοβουλία αυτή μάλιστα νομοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων. Επισημαίνω το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν αστικά δικαιώματα πολιτών και μόνο και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το ζήτημα τεκνοθεσίας ή άλλων μορφών συμβίωσης.

Αντιδραστικοί κύκλοι, δυστυχώς και εκκλησιαστικοί, προσπαθούν αφενός μεν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, αφετέρου να υπενθυμίσουν σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της πατρίδας μας.

Η ελληνική κυβέρνηση και η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων έπραξαν το καθήκον τους απέναντι σε έλληνες πολίτες. Καθήκον που έπρεπε να το είχαν πράξει εδώ και καιρό».

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

«Καταψήφισα φοβούμενος την κρυφή ατζέντα»

«Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης άνοιξε μια σειρά από μείζονα ζητήματα όπως η τεκνοθεσία, η εξίσωση του συμφώνου με τον γάμο και το θέμα της υπηκοότητας. Για τα θέματα αυτά διατυπώθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις από πολλούς συναδέλφους αλλά ουσιαστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν. Προτάθηκαν μάλιστα και συγκεκριμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις, τις οποίες όμως η κυβέρνηση απέρριψε συλλήβδην.

Οι φραστικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού δεν έχουν κανένα πρακτικό ή νομικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, καταδεικνύουν ότι και σε αυτά τα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα που καθορίζεται από τις γνωστές οργανωμένες μειοψηφίες που δρουν στους κόλπους του.

Κατά συνέπεια καταψήφισα το νομοσχέδιο, παρότι σέβομαι τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων των συμπολιτών μας χωρίς διακρίσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ