27.11.2015 17:34

Αλλάζει χώρο η ημερίδα της «Χιακής Συμπολιτείας» για τον Τουρισμό

Στην «Οδύσσεια» τελικά αντί του Ομηρείου θα διεξαχθεί λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις 18:00, η ημερίδα της «Χιακής Συμπολιτειας» με θέμα: «Χίος: Ποιον τουρισμό θέλουμε;».

Η ημερίδα που διοργανώνει η Χιακή Συμπολιτεία για τον τουριστικό σχεδιασμό με βάση τo περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη συλλογική ευημερία, θα ξεκινήσει με παρουσίαση της πρότασης της δημοτικής παράταξης από τον Δημ. Αντωνόγλου, ενώ στις 6.20 ο προσκεκλημένος οικονομολόγος Πέτρος Σταύρου θα μιλήσει για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του τουρισμού και το ΕΣΠΑ.

Το λόγο θα πάρουν κατόπιν ο αρχιτέκτονας Γιώργος Πασχαλίδης, με θέμα τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση τουριστικών πλεονεκτημάτων, ενώ η ομιλία της Δ. Τσαρδάκα θα αφορά τη διασύνδεση του πολιτισμού, των μνημείων και του περιβάλλοντος ως πόλο έλξης επισκεπτών. Στις 7.45 μ.μ. ο Δημήτρης Κεφάλας, πρόεδρος της Αριούσιος Α.Ε. θα μιλήσει για τη σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή.

Θα ακολουθήσει μικρό διάλειμμα και οι εργασίες της ημερίδας θα κορυφωθούν με το στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων, με θέμα «σχεδιάζοντας για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη», όπου έχουν κληθεί και θα παρέμβουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και της αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα 

18:00 Έναρξη

Ένα πλαίσιο θέσεων για ποιοτικό τουρισμό – Η πρόταση της Χιακής Συμπολιτείας – Δημήτρης Αντώνογλου, ΜSc στο Σχεδιασμό, τη Διοίκηση και την Πολιτική του Τουρισμού

18:20 Δυνατότητες χρηματοδότησης του τουρισμού και το ΕΣΠΑ – Πέτρος Σταύρου, Οικονομολόγος.

19:15 Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση τουριστικών πλεονεκτημάτων. – Γιώργος Πασχαλίδης, Αρχιτέκτονας

19:30 Πολιτισμός, μνημεία & περιβάλλον: η διασύνδεσή τους πόλος έλξης επισκεπτών – Δέσποινα Τσαρδάκα, Αρχαιολόγος

19:45  Συνδέοντας τον τουρισμό με την πρωτογενή παραγωγή: η περίπτωση του Αριούσιου Οίνου, Δημήτρης Κεφάλας – Πρόεδρος της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε.

20:00  Διάλειμμα

20:10 Στρογγυλό τραπέζι: Σχεδιάζοντας για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων τουριστικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Συντονιστής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Μηχανικός Δομικών Έργων

21:30 Λήξη Ημερίδας 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ