20.10.2015 10:47

Άμεσα στείλτε 20 άτομα στο Λιμεναρχείο

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΣΕ ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ Λ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τα όρια των αντοχών τους, ανθρώπινων, σωματικών και ψυχολογικών αγγίζουν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου, μπροστά στο αυξανόμενο κύμα ροών που φτάνουν καθημερινά στη Χίο.

Το γεγονός έχει οδηγήσει σε πίεση προς την κεντρική εξουσία προκειμένου να ενισχύσει το έργο του Λιμεναρχείου Χίου με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς υπολογίζεται ότι το επόμενο διάστημα οι ελεύσεις μεταναστών θα αυξηθούν.           

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λ.Σ. Θαν. Αθανασόπουλο, ζητά να έρθουν στη Χίο τουλάχιστον 20 λιμενικοί επιπλέον προσωπικό για να καλυφθούν οι δεδομένες ανάγκες.

Στην επιστολή του ο κ. Κάρμαντζης αναφέρει:

«Η διαχείριση των ολοένα και αυξανόμενων ροών προσφύγων/μεταναστών στο νησί της Χίου, αποτελεί για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ύψιστο καθήκον με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού και του διεθνούς δικαίου. Αυτό το καθήκον το υπηρέτησαν και το υπηρετούν με αυταπάρνηση και καθ’ υπέρβασιν των εργασιακών τους καθηκόντων, του ωραρίου και της αντοχής τους.

Ωστόσο, ο αριθμός των υπηρετούντων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αποδεικνύεται ανεπαρκής, καθώς το κύμα προσφύγων/μεταναστών αυξάνεται χωρίς ενδείξεις μείωσής του στο προσεχές διάστημα.

Επισημαίνω ότι η κατ’ εξακολούθηση υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης αντοχής των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα είναι βέβαιο ότι θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στην εκτέλεση των καθηκόντων όσο και στην υγεία και ασφάλεια του προσωπικού.  Καθίσταται, συνεπώς, απολύτως αναγκαία η άμεση ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τουλάχιστον 20 άτομα, προκειμένου να ανταποκριθεί στοιχειωδώς το Λιμενικό Σώμα στα καθήκοντά του.

κ. Υπουργέ

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους άνδρες και γυναίκες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, καθώς και από ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Χίου, όλους αυτούς τους μήνες, και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, το οποίο εκ των πραγμάτων αποκτά υπερεπείγοντα χαρακτήρα».   

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ