29.10.2015 10:41

Άναρχες κραυγές και πολιτικές σκοπιμότητες

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΤΟ «ΕΚΤΑΚΤΟ» ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΦΡΟΜΗ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται πανταχόθεν, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής που εκφράζει πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα η κυβέρνηση. Ο ίδιος όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν απάντησε στα όσα καταλογίζονται, επιδιώκοντας να ενημερωθεί κυρίως από τον υπουργό Γ. Μουζάλα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, αλλά και από Δήμο και Περιφέρεια.

Οι «κόκκινες γραμμές» στο ζήτημα φαίνεται να παραβιάστηκαν, εξ΄ου και η ανακοίνωση του γραφείου του με την οποία καυτηριάζει την «προσχηματική» όπως χαρακτηρίζει απαίτηση από τη Χιακή Συμπολιτεία να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή αναφέρει:

“H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το μεταναστευτικό έγινε για προφανείς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ύστερα από αίτημα της Χιακής Συμπολιτείας. Ως προς τη διαδικασία, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου (ενημερωθήκαμε με mail στις 3 το απόγευμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 7).

Θεωρούμε ότι η σοβαρότητα του θέματος σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τη σπουδή και την προχειρότητα με την οποία αυτή έγινε. Οι προθέσεις της κυβέρνησης και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στο νησί μας, διατυπώθηκαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στο νησί μας.

Μηδενιστικές αντιλήψεις και άναρθρες κραυγές εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Ήδη εξετάζονται από τον Υπουργό συγκεκριμένοι τρόποι χρηματοδότησης δομών υποδοχής των μεταναστών για τη Χίο. Το  θέμα είναι εξόχως σοβαρό  και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ