29.12.2015 17:23

ΒΙ.ΑΛ. 5ετίας!

ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΣΥΝ ΔΥΟ ΕΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙ.ΑΛ. ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Για 3 + 2 έτη παραχωρείται η ΒΙ.ΑΛ. στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του προσφυγικού προβλήματος που βρίσκεται σε έξαρση στο σύνολο του αιγιακού χώρου. Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και με τις λεπτομέριες που έγιναν γνωστές κατά την μεσημεριανή συνεδρίαση, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του ακινήτου, δικαιούται βάση των σχεδίων και προδιαγραφών που έχουν εκπονηθεί να προχωρήσει στην εκτέλεση όλων των εργασιών για την περίφραξη, την τοποθέτηση δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης ηλεκτρισμού και οποιαδήποτε άλλη εργασία κριθεί αναγκαία έχοντας και την ευθύνη για τη συντήρηση τους.

Παράλληλα το υπουργείο έχει την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία του Κέντρου καθώς και για τη μεταφορά των μεταναστών. Ο Δήμος από την πλευρά του, θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων έχοντας επιβάλει όμως στο υπουργείο για τη χρήση του χώρου δημοτικά τέλη, όπως διευκρινίστηκε.

Οι λεπτομέριες της σύμβασης καθώς και όλα τα διαδικαστικά θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως έγινε γνωστό και προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις μπορεί να προκύψουν, ο Μαν. Βουρνούς ξεκαθάρισε ότι μέρος του κτιρίου θα λειτουργήσει για τις ανάγκες της ανακύκλωσης ενώ το υπόλοιπο θα λειτουργεί κανονικά εξυπηρετώντας τις ανάγκες φιλοξενίας των πορσφύγων και μεταναστών. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ